(FOTO in VIDEO) Po objavi posnetka dvoletno Danko iščejo tudi avstrijski kriminalisti, tiralico razpisal še Interpol

M.R.
31.03.2024 12:24

Srbska policija je poostrila nadzor v vasi, kjer je v torek skrivnostno izginila skoraj dveletna deklica. Za medije je spregovoril tudi njen dedek. Pojavila naj bi se nova sled. So pogrešano opazili na Dunaju?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Izginulo Danko Ilić iščejo tudi prek Interpola.
Interpol

V srbski vasi Banjsko Polje, kjer je v torek izginila skoraj dveletna Danka Ilić, danes policija legitimira vsakogar, ki želi vstopiti v vas. Na vseh vstopnih točkah v vas stojijo policijske kontrole, ki preverjajo vsakogar, ki želi priti v vas. 

Več različnih srbskih služb na pregleduje teren kraja izginotja pogrešane deklice Danke Ilić.
Instagram/MUP Srbije
Instagram/MUP Srbije

Danes srbski mediji poročajo, da naj bi Danko Ilić videli z dvema Romunkama na Dunaju. Poročajo tudi, da so srbski policisti ponoči vzpostavili stik z avstrijskimi kolegi in Europolu posredovali vse podatke in posnetek. Med iskane osebe je Danko uvrstil tudi Interpol.

Posnetek, ki prikazuje dve ženski s torbami, naj bi nastal v soboto okoli 20. ure na tramvajski postaji avstrijske prestolnice. Poleg njiju je tudi majhna deklica, a s posnetka ni mogoče ugotoviti, ali gre zares za pogrešano Danko Ilić. Srbski mediji še poročajo, da naj bi ženski klicali malo deklico, a da se ta na klice ni odzvala.

Novinarji časnika Blic so za mnenje o posnetku vprašali Dankinega strica Stefana Dragomirovića, ki je dejal, da deklica spominja na izginulo Danko. Povedal je, da ima podobne lase in tudi podobno hodi. "Čakanje na novice je tako težko," je dodal. Dankina mati Ivana Ilić pa je dejala, da posnetka ni videla, saj da ne spremlja družbenih omrežij. 

Srbsko veleposlaništvo v Avstriji je zato objavilo poziv državljanom, da v primeru, če v Avstriji opazijo pogrešano Danko Ilić, to takoj sporočijo ambasadi, ki zaradi tega uvaja tudi dežurstvo. Lahko pa pokličejo tudi policijo ali srbsko ministrstvo za notranje zadeve. 

Avstrijski časnik Kleine Zeitung poroča, da so dunajski kriminalisti začeli preiskovati možnost, da je bila pogerešana srbska deklica opažena na Dunaju.

Vučić: Ponoči se je pojavila nova sled

Se je pa izginotja deklice danes dotaknil tudi srbski predsednik Aleksandar Vučić. "Želim se zahvaliti policistom, ki delajo dan in noč. Ko se ob pol treh pojavi nova sled, o tem obvestijo tudi mene. Ob pol petih so bili vsi na svojih mestih. Vsa čast jim za njihovo predanost in za to, kako se ljudje vsak dan borijo za eno tako lepo življenje. Upam, da bodo uspeli rešiti tudi ta primer," je dejal. 

Dedek pogrešane: Komaj stojimo na nogah

Se je pa za medije oglasil dedek pogrešane še ne dve leti stare Danke Ilić, ki jo že od torka iščejo v Srbiji. "Zdi se nam, da bomo umrli, že pet dni ne vemo, kje je naša Danka. Moji ženi je zaradi stresa slabo, ne veva več, kaj naj narediva," je povedal Milan Ilić. V pogovoru z novinarko srbskega časnika Blic je hodil počasi, njegov pogled pa je bil zamišljen. Pri tem pa je opisoval agonijo svoje družine. 

Iskanje pogrešane deklice Danke Ilić v Srbiji
Instagram/mup Srbije
Danko Ilić še vedno neuspešno iščejo, so pa policisti ugotovili, da je bila ubita.
Instagram/MUP Srbije

"Komaj stojimo na nogah, zaskrbljeni smo za našo vnukinjo. Marsikaj se zdaj govori, prave informacije boste dobili pa le iz državnega vrha," je še povedal dedek pogrešane. 

Iskanje pogrešane Danke Ilić v Banjkem Polju
Instagram/mup Srbije

Policisti še vedno vsak dan zaslišujejo očeta in mater pogrešane, Miloša Ilića in že prej omenjeno Ivano Ilić. Od njiju želijo izvedeti, ali bi lahko odkrili še kako novo ključno sled, ki so jo morda v preteklih dneh spregledali. 

Z nestrpnostjo pa se pričakujejo tudi izsledki forenzične preiskave mobilnega telefona mame pogrešane deklice. Nekateri mediji so poročali, da naj bi Ivana Ilić na dan izginotja deklice zbrisala več sporočil in klicev. 

Instagram/MUP Srbije

Sicer preiskovalci med drugim sumijo, da bi lahko dvoletnica padla v bližnji kanal, ki je dolg 4,5 kilometra, a so ga policisti in gasilci že pregledali. Poleg tega se sumi tudi, da bi lahko bila deklica ugrabljena. 

Pripadniki več služb so takoj po izginotju deklice podrobno preiskali teren v širši okolici hiše, pred katero naj bi pretekli torek izginila še ne dve leti stara Danka Ilić.
Instagram/MUP Srbije

Prebivalci vasi Banjsko Polje pravijo, da so te dni noči tam hladne in da se prebivalci ponoči zapirajo v domove.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta