(FOTO) Ormož: Pred vrtcem ustavili voznika mopeda s priklopnikom domače izdelave, v njem je bil otrok

A.L.
06.09.2023 13:54

Policisti so vozniku izdali plačilni nalog in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pp Ormož

Danes policisti PU Maribor izvajajo poostren nadzor cestnega prometa nad uporabo varnostnih pasov pri voznikih in potnikih motornih vozil ter nad uporabo ustreznih zadrževalnih sistemov pri prevozih otrok. Prav tako v tem času izvajajo poostren nadzor nad vozniki lahkih motornih vozil - e-skirojev.

Policisti PP Ormož so danes zjutraj pred enim izmed vrtcev na območju Ormoža ustavili 47-letnega voznika mopeda, na katerega je imel priklopljen lahki priklopnik domače izdelave in v katerem je peljal otroka. Policisti so vozniku izdali plačilni nalog in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Namen poostrenega nadzora je vplivati na povečanje uporabe varnostnih pasov (v osebnih avtomobilih, tovornih vozilih in avtobusih) in zadrževalnih sistemov pri prevozih otrok ter s tem vplivati na zmanjšanje negativnih posledic prometnih nesreč. V poostrenem nadzoru želijo policisti vplivati tudi na voznike lahkih motornih vozil, saj je uporaba e-skirojev v zadnjih letih v porastu in se s povečanjem deleža tovrstnih udeležencev v cestnem prometu povečuje tudi s tem povezana prometno-varnostna problematika.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta