(FOTO) Po 36 urah umrla še sopotnica v citroenu, kazenska ovadba za mladega voznika bo še težja

Daniel Cek
01.10.2024 09:07

55-letni voznik je skozi voznikova vrata dobil neposredni udarec, mali citroen je nato odbilo na travo ob cesti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reševalci 55-letnemu vozniku po silovitem trku niso mogli več pomagati, njegova sopotnica pa je umrla v bolnišnici. 
Gasilska Brigada Koper

Čeprav so se najprej reševalci in nato še zdravniki trudili, so bile poškodbe 67-letne italijanske državljanke, ki je bila v soboto popoldne udeležena v hudi nesreči pod Kubedom, prehude. 36 ur po nesreči je v ponedeljek dopoldne izgubila boj za življenje. Sobotna nesreča je tako terjala dve smrtni žrtvi, kazenska ovadba za mladega voznika, ki je povzročil nesrečo, bo še težja.

Včeraj ob pol desetih dopoldne so iz izolske bolnišnice sporočili koprskemu operativno komunikacijskemu centru, da je za posledicami sobotne nesreče umrla še 67-letna sopotnica v italijanskem avtu. Vanj je v soboto ob petih popoldne silovito trčil komaj 19-letni voznik, ob trku pa je na svojem sedežu obsedel mrtev 55-letni italijanski državljan.

Voznik in njegova 67-letna sopotnica sta se, kot smo poročali včeraj, pripeljala v naše kraje iz mesta Biella iz italijanske pokrajine Piemont, približno 80 kilometrov zahodno od Milana. Ko sta se vzpenjala po cesti proti Kubedu, se je iz nasprotne smeri očitno bistveno prehitro pripeljal komaj 19-letni voznik iz okolice Lucije. Najprej je zapeljal na betonski robnik, nato na ograjo, od koder je njegov audi A3 katapultiralo diagonalno čez cesto naravnost v citroen C1 italijanskega para.

Voznik citroena mrtev obsedel na svojem sedežu

55-letni voznik je skozi voznikova vrata dobil neposredni udarec, mali citroen je nato odbilo na travo ob cesti. Zaradi silovitosti udarca je z audija 19-letnika odtrgalo motor s prednjo osjo vred. Nato je audi dvignilo v zrak in ga zalučalo še v suzuki vitaro domačega para, ki je vozil za italijanskim avtom.

Voznik citroena je mrtev obsedel na svojem sedežu, njegova 67-letna sopotnica je utrpela več hudih odprtih zlomov in hudo poškodbo glave. Hudo sta se poškodovali še 19-letna sopotnica iz Domžal v audiju in 59-letna sopotnica v vitari, medtem ko sta voznik vitare in povzročitelj nesreče utrpela le lažje poškodbe.

Tri hudo poškodovane ženske so reševalci takoj odpeljali v izolsko bolnišnico, kjer so ugotovili, da je najhuje s 67-letno Italijanko. Že v soboto zvečer naj bi bilo jasno, da je njeno življenje ogroženo, včeraj naj bi v bolnišnico prihitel še njen sin, ki pa je lahko le nemočno opazoval, kako mama izgublja boj za življenje. Včeraj ob pol desetih dopoldne so iz bolnišnice policiji uradno sporočili, da je umrla.

Nesrečna Italijana so tako včeraj v črno statistiko vpisali kot letošnjo sedmo in osmo žrtev na cestah koprske policijske uprave. V lanskem letu je na cestah od Krasa in Postojnskega navzdol umrlo le šest ljudi, kar pomeni, da je varnostna statistika letošnjega leta že tri mesece pred koncem leta slabša kot lani v celem letu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta