(FOTO) Sto reševalcev že drugi dan išče 23-letnika, ki je želel preplavati jezero

Miha Raičevič
21.09.2021 11:13
Hrvaški policisti in gorski reševalci že drugi dan iščejo pogrešanega 23-letnega Dominika Branimirja Bilobrka iz Obrovca Sinjskega.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Iskanje pogrešanega Dominika Branimirja Bilobrka v Perućkem jezeru
Hgss

V iskanje je vključenih sto pripadnikov splitske gorske reševalne zveze in tudi reševalcev iz okoliških izpostav, iščejo ga tudi s psi, droni in plovili ter tudi s helikopterjem. 

Hgss
Nestali.gov.hr

"Na terenu so bili naši čolni, psi iskalci in helikopterji hrvaške vojske. Iskanje je obsežno, na terenu je veliko ljudi, zdaj pa delamo na tem, da vključimo tudi potapljače. Zdaj smo se umaknili s planinskih poti in se z razlogom osredotočili na Perućko jezero," je povedal Gavrić Ćerćo.

Že včeraj so v kraju Borkovići našli Bilobrkov avtomobil. Vodja iskanja Ante Jukić je za televizijo RTL povedal, da so približno en kilometer stran od avtomobila našli tudi obleko, mobilni telefon in denarnico pogrešanega. "Nimamo indicev, da bi se lahko zgodilo kaj slabega. Fant je bil športnik, ukvarjal se je s planinarjenjem. Njegova želja je bila preplavati jezero in možno je, da ga je preplaval," je povedal Jukić in dodal, da je teren pregledalo že sto ljudi, med njimi so tudi prijatelji in sosedi pogrešanega. 

Hgss

23-letnik je včeraj odšel od doma. Visok je 189 centimetrov, njegovi lasje so kostanjeve barve, ima ovalen obraz in zelene oči. V času, ko je bil pogrešan, je bil oblečen v kratke hlače maskirne barve in črno majico s kratkimi rokavi, obute je imel črne športne copate.

Hgss
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta