Hrvaška: 84-letnik namesto na zavoro stisnil na plin, preletel kopalce in pristal v morju

A.L.
23.07.2019 09:40

Očividec je opozoril, da gre za plažo, ki se nahaja povsem ob cesti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Profimedia

Hrvaški mediji poročajo o incidentu, ki se je zgodil na plaži pred hotelom Omorika v Crikvenici. 84-letnik je želel parkirati na robu ceste, ki se nahaja tik ob plaži, pri tem pa namesto zavore pritisnil na plin. Z vozilom je preletel množico ljudi, ki se je v tistem času mudila na plaži in pristal v morju, poroča 24sata.
Očividec je za omenjeni portal dejal, da je avtomobil pri tem oplazil žensko, ki so jo prepeljali v bolnišnico, njene poškodbe pa naj ne bi bile hude. "Vsi so bili pretreseni, otroci in starši so kričali od strahu," je povedala priča in dodala, da je plaža nevarna prav zato, ker se nahaja tik ob cesti. "Ljudje parkirajo avtomobile povsem ob robu nad glavami kopalcev." Fotografije s kraja dogodka si lahko pogledate tukaj.

Slovenec z vozilom v morje

Že večkrat v zadnjih dveh mesecih pa smo poročali o Slovencih, ki so zaradi neprevidnosti ali zdravstvenih težav iz morja reševali svoja vozila. V pristanišču Drvenik v Makarski je v morje padel avto, ki je, tako poročajo lokalni mediji, zgrešil rampo za vkrcanje na trajekt. Izkazalo se je, da je slovenskemu vozniku pri dajanju karte za trajekt postalo slabo in je omedlel. Žena ni mogla zategniti ročne zavore, saj je bila na gumb. S pomočjo očividcev in hitre pomoči so oba rešili iz morja.
Pred slabim mesecem dni je slovenski turist na hrvaškem otoku Cres pozabil potegniti ročno zavoro. Zaradi napake je poleg gumenjaka, ki ga je želel spustiti v morje, tam pristal tudi njegov avto. V istem tednu se je v Splitu zgodil podoben primer, ponovno pa so bili vpleteni slovenski turisti. Ti so v Splitu čakali v vrsti za trajekt. Ko so želeli zapustiti vozilo, so pozabili zategniti ročno zavoro, avtomobil pa je pristal v morju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta