Hrvaška: Mladi Slovenec začel vpiti na policiste, potem so mu pregledali avtomobil ...

M.R.
07.08.2024 11:11

Hrvaški policisti so v Vodicah aretirali 24-letnega Slovenca, ki je na njih vpil, jih žalil, ko pa so skušali opraviti postopek identifikacije, ni želel pokazati osebne izkaznice in je začel bežati.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Slovenec je začel bežati pred policisti, a so ga ti obvladali s pomočjo prisilnih sredstev.
A.l.

Danes hrvaški mediji poročajo, da je 24-letnik, ko je 4. avgusta videl policijsko vozilo, izstopil iz svojega vozila in začel na policiste kričati in jih zmerjati. Ko so ga skušali identificirati, pa se je podal v beg, a so ga policisti hitro ujeli z uporabo prisilnih sredstev ter ga odpeljali na policijsko postajo, kjer so ga zaslišali. 

Dan pozneje so dobili sodni nalog za preiskavo njegovega vozila, pri tem pa našli 37,9 grama kokaina. Med zaslišanjem je zavrnil testiranje z alkotestom, zaradi česar so mu že spisali globo zaradi prekrška na podlagi zakona o varnosti prometa na cestah. 

Ker pa je kršil tudi zakon o javnem redu in miru, so proti njemu vložili obtožni predlog in ga prepeljali na sodišče, ki mu je izreklo 1020 evrov globe. Zaradi posesti kokaina so ga kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu v Šibeniku in ga predali pripornemu nadzorniku.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta