Huda nesreča na avtocesti: Umrl voznik kombija, ki so ga morali izvleči izpod prikolice kamiona

STA
30.03.2022 18:21

Na dolenjski avtocesti med priključkoma Trebnje in Bič je dopoldne prišlo do prometne nesreče, v kateri je umrl 44-letni voznik kombija iz Novega mesta.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Trčil je v tovorno vozilo, ustavljeno na odstavnem pasu, so sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto. Krak avtoceste v smeri Ljubljane je bil zato več ur zaprt.

Postojna. Dogodek ob uradnem začetku delovanja Uprave avtocestne policije (UAP), na katerem bodo predstavili razloge za ustanovitev in naloge, ki jih bodo opravljali policisti za zagotavljanje večje varnosti na avtomobilskih in hitrih cestah, udeležili se ga bodo tudi minister za notranje zadeve Aleš Hojs, Tomaž Pečjak in direktor uprave Andrej Jurič, Valentin Hajdinjak Policija, Avtocestna policija, ilustracija, policijski avto, orožje,
Robert Balen

Po prvih ugotovitvah je voznik kombija silovito trčil v zadnji del tovornega vozila, ki ga je voznik zaradi okvare ustavil na odstavnem pasu in ustrezno označil. Zaradi hudih poškodb je 44-letnik umrl na kraju nesreče. Prostovoljni gasilci iz Trebnjega so morali kombinirano vozilo izvleči izpod prikolice kamiona, ukleščenega voznika pa izrezati iz kombija. Dolenjska avtocesta je bila v smeri Ljubljane več ur zaprta za ves promet.

Okoliščine in vzrok za prometno nesrečo policisti še preiskujejo, ogleda sta se udeležila tudi preiskovalni sodnik in okrožni državni tožilec. Voznik kombija je prva letošnja smrtna žrtev v prometnih nesrečah na območju Policijske uprave Novo mesto. Lani v prvem trimesečju ni bilo prometnih nesreč s smrtnim izidom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta