Huda nesreča v središču Splita: Pred nočnim klubom počilo steklo, poškodovanih več kot 20 tujih turistov

A.L.
03.07.2024 10:30

Podatki splitske bolnišnice se nekoliko razlikujejo od tistih, ki jih je posredovala policija.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Split.
Profimedia

Splitska policija je sporočila, da je malo po polnoči pred nočnim klubom Central v Splitu na Trgu Gaje Bulata prišlo do nesreče, v kateri se je poškodovalo 22 ljudi. Zaradi gneče, ki je nastala, ko je množica mladih želela vstopiti v klub, je počilo steklo v veliki izložbi veleblagovnice, ob kateri stoji nočni klub. Kosi stekla so se razleteli naokoli in ranili več kot 20 ljudi.

"Na kraju dogodka so bile vse nujne službe. Za zdravniško pomoč je zaprosilo 22 oseb, od katerih se je ena huje telesno poškodovala, zato so jo zadržali v bolnišnici. Ostale osebe so bile lažje poškodovane in so bile po zdravniški oskrbi odpuščene," so sporočili s policije. Podatki splitske bolnišnice pa se medtem nekoliko razlikujejo od tistih, ki jih je posredovala policija.

Iz splitske bolnišnice so danes zjutraj namreč sporočili, da je zdravniško pomoč poiskalo 24 oseb, od katerih so dve zaradi hudih poškodb obdržali v bolnišnici, preostale pa so po oskrbi odpustili domov. Vsi poškodovani so državljani Švedske in Nemčije, rojeni med letoma 2004 in 2008, utrpeli pa so vbodne rane in ureznine. 

Najhuje naj bi jo v nesreči skupila 16-letnica, ki so jo premestili na oddelek za otroško kirurgijo, in 20-letnik. Oba sta izven življenjske nevarnosti, poroča Index.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta