Maribor: Aretacija zaradi ropa v trafiki in lekarni

Vesna Lovrec Vesna Lovrec
30.03.2022 20:28

Storilec, ki je mariborske policiste februarja in marca zaposloval z ropi na levem bregu Drave, je pri vseh dejanjih ubiral isti modus operandi. Osumljeni je Mariborčan, star 34 let

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
24. februarja si je roparsko malho napolnil s 4700 evri.
Andrej Petelinsek

Kriminalistična preiskava ropov, ki so se eden za drugim zgodili v Mariboru, dva v trafiki in eden v lekarni, je obrodila sadove. Policisti so v ponedeljek v jutranjih urah odvzeli prostost 34-letnemu moškemu iz Maribora, ki ga sumijo, da je izvršil vse tri rope.

Prvi se je zgodil 24. februarja v trafiki na vzhodni strani trgovskega centra v Ulici Vita Kraigherja. Storilec je prodajalki zagrozil z nožem in zahteval denar. Ženska mu je izročila 4700 evrov, on pa je zbežal proti avtobusni postaji. Drugi rop se je zgodil 8. marca v dopoldanskem času.

Tokrat si je storilec za tarčo izbral trafiko na severni strani trgovskega centra v Ulici Vita Kraigherja. Prodajalko je z nožem prisilil, da mu je izročila denar. Odnesel je 6840 evrov. Isti storilec je po prepričanju preiskovalcev izvršil tudi rop v lekarni na Partizanski cesti, ki se je zgodil 23. marca v dopoldanskem času. Tamkajšnji izkupiček je bil precej manjši od prvih dveh. Ropar je odnesel manjšo vsoto denarja in nekaj tablet. Lekarno je z dejanjem oškodoval za 740 evrov.

Prodajalko v trafiki je 8. marca prisilil, da mu je v vrečko zložila vseh 6840 evrov.
Sašo Bizjak

Modus operandi je bil pri vseh treh ropih isti. "Zamaskiran in s sončnimi očali je vstopil v prostore in tamkajšnjim zaposlenim zagrozil z nožem ter jih prisilil, da so mu denar dale v vrečko, nakar je kraj dejanja zapustil," je način izvršitve ropov opisal tiskovni predstavnik mariborske policijske uprave Miran Šadl in dodal, da so policisti z zbiranjem obvestil in materialnimi dokazi potrdili, da je 34-letnik nedvomno vpleten v ropa, ki sta se zgodila 24. februarja in 23. marca. V torek v večernih urah so policisti Mariborčana privedli k preiskovalnemu sodniku, ta pa je zanj odredil sodno pridržanje. Kot rečeno, je 34-letnik osumljen tudi ropa, ki se je zgodil 8. marca, vendar po Šadlovih besedah kriminalisti to dejanje še preiskujejo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta