Na Reki pri trgovskem centru odjeknila eksplozija, policija še pred pokom prijela dva osumljenca

M.R.
28.05.2023 12:50

Hrvaški policisti so danes okoli 0.30 obravnavali eksplozijo neznane naprave pri trgovskem centru na Pećinah na Reki. Poškodovanih ni bilo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Približno pol ured pred tem so pred trgovskim centrom na območju Kostrene zalotili nemškega in hrvaškega državljana, ki sta tam odvrgla eksplozivno napravo. Oba so prijeli. 

Osumljenca sta imela tudi tretjo eksplozivno napravo, policija pa sumi, da sta povezana z eksplozijo, ki je odjeknila 21. maja na območju reškega trgovskega centra na Vežici, kjer so bila po eksploziji poškodovana vrata in okna trgovskega centra. Policija zadevo še preiskuje. 

Hrvaški časnik Jutarnji list poroča, da naj bi bile naprave podstavljene pred trgovine trgovske verige Plodine. Preiskovalci menijo, da bi lahko šlo za neke vrste pritisk na to družbo. 

Na Twitterju se je oglasil notranji minister Davor Božinović, ki je čestital policistom za "profesionalno in učinkovito delo pri odkrivanju in aretaciji oseb, ki so povezane z nizom podstavljenih eksplozivnih naprav na območju Reke". "Njihova predanost delu, je zagotovilo za varnost državljanov in zaščito javnega reda in miru," je še zapisal.

Božinović je tudi dejal, da so kriminalisti pozorni že vse od odkritja eksplozivne naprave pri hotelu Ambasador v Opatiji aprila letos. "To je na nek način povezano. Policija je že s prvim dnem odprla obsežno in temeljito preiskavo," je povedal in dodal, da je bilo prijetje domnevnih storilcev posledica resnega, kakovostnega in profesionalnega dela.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta