Nekdanjega tožilca, ki bi moral biti zaslišan kot priča, ni bilo na sodišče

Gordana Possnig Gordana Possnig
14.01.2020 17:47

Na celjskem sodišču se z zaslišanji prič nadaljuje ponovljeno sojenje Dejanu in Tanji Kovačič ter Borisu Karlovšku zaradi domnevne vpletenosti v dvomilijonsko davčno utajo

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tanja in Dejan Kovačič ter Boris Karlovšek se znova zagovarjajo zaradi davčne utaje.
Gordana Possnig

Na celjskem sodišču se nadaljuje sojenje obdolžencem, ki naj bi bili med letoma 2006 in 2008 v zadevi Dekotan povezani z davčno utajo. Domnevna davčna utaja je povezana z zakoncema Dejanom in Tanjo Kovačič ter Borisom Karlovškom. Prvo sodbo je razveljavilo vrhovno sodišče, ker je menilo, da je ostalo odprto vprašanje, ali je bila Karlovšku na policiji, kjer je 2. februarja 2009 sam prijavil davčno utajo, kasneje v preiskavi res obljubljena nižja kazen, če bo navedbe iz prijave potrdil na ponovnem zaslišanju 16. decembra.
Na sodišče je sodnica na zaslišanje istočasno povabila nekdanjega državnega tožilca Stanislava Pintarja (funkcijo tožilca ne opravlja od leta 2018) ter kriminalista Borisa Kronekerja in Ditko Drev Petek iz celjske policijske uprave. Prav nasprotujoče si izjave Pintarja in Kronekerja na sodišču o tem, kaj naj bi bilo obljubljeno Karlovšku za potrditev februarske izjave decembra 2009, so bile namreč povod, da je zadeva padla na vrhovnem sodišču. A se je na sodišču pojavil le Kroneker, medtem ko je Pintar opravičil odsotnost s službovanjem v Makedoniji do konca marca.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta