Otrok se je zastrupil s čokolinom: Začel je nekontrolirano bruhati, na teren je takoj odšla inšpekcija

M.R.
11.06.2024 10:19

Otrok, ki je pojedel žitno kašico, je končal na splitski urgenci, poročajo hrvaški mediji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Časnik Slobodna Dalmacija ob tem poroča, da je otrok pojedel kašico, ki ji je potekel rok trajanja. 200-gramski paket čokolina je bil kupljen pred 11 dnevi v trgovini Konzum v vzhodnem delu Splita, kjer živi veliko mladih družin. Med njimi je ta zgodba v zadnjih dneh glavna tema pogovorov. 

Sporni paket čokolina so v Konzumu prodajali kljub temu, da mu je že sredi marca potekel rok trajanja. Družina otroka, ki je končal na urgenci, je vse skupaj prijavila pristojnemu državnemu inšpektoratu. Sanitarna inšpekcija je na policah v trgovini našla še več škatel tega proizvoda s pretečenim rokom trajanja. Postavljene so bile skupaj z drugimi škatlami, ki pa so bile še uporabne in z novejšim datumom pakiranja. 

Trgovska veriga Konzum je v sporočilu za javnost obžalovala dogodek, pri tem pa so pojasnili, da se kljub predpisanim postopkom "zaradi človeške napake v izjemnih primerih lahko zgodi, da proizvodov pravočasno ne umaknejo s polic".

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta