Podrobnosti tragične smrti na Soči: Otrok se je po kajakaškem treningu zataknil na oviro pod vodo in se ni mogel več rešiti

ČK
24.06.2021 11:59
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična
Srdjan Živulovič/BOBO

Policija je sporočila podrobnosti včerajšnje tragedije na reki Soči pri Solkanu, v kateri je umrl očitno ne neizkušeni otrok.

Novogoriški policisti so bili minuto čez pol peto popoldne v sredo obveščeni, da je pri kajak centru v Solkanu reka v smeri Italije odnesla mlajšo osebo, sicer člana kajakaškega  kluba.

Na kraj nesreče so takoj odšli gasilci, potapljači, reševalci nujne medicinske pomoči in člani enote za hitre intervencije novogoriške Civilne zaščite. Tako so se vključili v reševanje po strugi in obrežju reke Soče pod kajakaškim centrom.

Kriminalisti so ugotovili, da je skupina mlajših oseb na kajakaški progi zaključila organizirani trening, nato pa so zaplavali po kajakaški progi približno sto metrov nizvodno, tam pa na levem bregu Soče prišli iz vode. Opremljeni so bili s čelado in reševalnimi jopiči.

Ko pa je do večje skale na izstopnem mestu priplaval nesrečni fant, Primorske novice so poročale, da gre za enajstletnega domačina, se je s tem, kar je imel na sebi, zataknil za večji lesen steber, ki je bil pod vodno gladino in ga ni mogel videti. Otrok se je skušal rešiti, vendar ga je močan rečni tok po nekaj minutah premagal in ga potisnil pod gladino.

Takoj zatem sta utapljajočemu na pomoč priskočila trenerka in občan, ki je bil naključno v bližini in je slišal klice na pomoč. Tudi njima otroka ni uspelo rešiti. Izvlekli so ga nato v nekaj minutah gasilci in potapljači. Reševalci so ga začeli oživljati, vendar žal neuspešno.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta