(POGOVOR) Toni Stojčevski po sobotni nesreči: Letenje z baloni ne predstavlja nobenega tveganja

Tamara Krivec, Dnevnik
24.01.2022 07:00

Preiskovalec letalskih nesreč in incidentov o sobotni nesreči ne more govoriti, saj preiskava še poteka. Poudarja, da je stanje na področju balonarstva danes povsem drugačno kot pred desetimi leti, ko je na Ljubljanskem barju strmoglavil balon, pri čemer je umrlo šest ljudi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Preiskovalci nesreč so bili na delu uro po klicu na pomoč.
Jaka Gasar

Kako sploh poteka takšna preiskava?

"Poteka po naprej določenih mednarodnih postopkih. Na terenu jo izvajamo paralelno s policijsko preiskavo. Naše delo se začne po iskalno-reševalni akciji in po tem, ko ponesrečence odpeljejo na zdravljenje."

Kdaj ste torej v soboto prišli na teren?

"Kakšno uro po prvem klicu na pomoč. Uskladili smo se s policijo, kontrolo zračnega prometa ter agencijo za civilno letalstvo. Na terenu smo bili kakšne štiri ure, a nikoli ne vemo, kako dolgo bo trajala prvotna preiskava. Skušamo narediti čim več. Sledila sta analiza prvih zbranih podatkov ter načrt za nedeljo. Uvodno - a ne končno - poročilo bi lahko izdali v kakšnih 15 dneh, ko bomo po pogovorih tudi s pilotom in drugimi dobili vse informacije. Prioriteta v teh dneh je dobiti relevantne podatke v zvezi z vremenom v času dogodka, pa tudi z napovedjo vremena pristojne agencije za okolje."

O vzroku sobotne nesreče torej še ne morete govoriti?

"Ne. Za nekaj posrednih vzrokov sicer že vemo. Ugotavljamo pa, da letenje z baloni ne predstavlja nobenega tveganja. Nesreča iz leta 2012 je na balonarstvu pustila madež, a je treba poudariti, da je stanje na tem področju danes povsem drugačno. Statistika kaže, da je v kategoriji letenja, govorimo o športnih in jadralnih letalih ter balonih, s slednjimi najmanj nesreč. Od 2012. nismo zabeležili nobenega dogodka, v katerem bi bil udeležen slovenski pilot ali balon, registriran pri nas."

Toni Stojčevski: "Uvodno - a ne končno - poročilo bi lahko izdali v kakšnih 15 dneh."
Bojan Velikonja/Dnevnik

Dve nesreči v desetih letih tudi ni tako zelo visoka številka, kajne?

"Primerjave z drugimi panogami, denimo v prometu ali športu, ni. Nesreča iz leta 2012 je bila izredno dramatična, cela Slovenija je bila na nogah. Takrat je bilo vse drugače, primerjave ne moremo delati. Zabeležili smo bistven porast kakovosti letenja, zvišala se je tudi kultura varnosti."

Balonarska dejavnost je takrat padla v brezno, ljudi je bilo strah leteti z balonom. Mislite, da bo tudi zdaj tako?

"Regulativa je nadgrajena, varnost izboljšana, obenem pa bolj kakovosten in odziven tudi nadzor, ki ga izvaja agencija za civilno letalstvo, kar se je pokazalo tudi v soboto. Naša država je bogata s tereni, k nam na rekreativne polete prihaja ogromno tujcev, zlasti v zadnjih petih letih je bilo pri nas ogromno tujih zrakoplovov s tujim licenciranim osebjem."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta