Pogrešani deskar danes že doma v Ljubljani

STA, U.P.
31.10.2018 15:30

Ko so ga sprejeli v bolnišnično oskrbo v Trstu, je bil podhranjen, dehidriran, izčrpan in podhlajen, a njegovo stanje je bilo stabilno. Rešila sta ga neopren, v katerega je bil oblečen, in deska, ki se je je oklepal. Pomagalo je tudi še vedno razmeroma toplo morje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična. 
Profimedia

Slovenski deskar, ki je bil pogrešan od ponedeljka, ko sta se s hrvaškim kolegom kljub močnemu jugu in visokim valovom odpravila na deskanje nedaleč od svetilnika v Savudriji, in je v torek priplaval na tržaško obalo, je že prispel domov, poročajo slovenski mediji.

47-letni učitelj športne vzgoje

47-letni učitelj športne vzgoje iz Ljubljane se je v ponedeljek skupaj s hrvaškim kolegom kljub rdečemu opozorilu in slabim vremenskim razmeram odločil za deskanje nedaleč od svetilnika pri Savudriji. Eden je bil z jadralno desko, drugi pa s kajtom. Nazadnje so ju videli pred pristaniščem v Umagu. Veter jima je uničil jadra, padla sta v morje, kar so opazili ljudje na obali.
V ponedeljek se je rešil hrvaški državljan, Slovenec pa je na obalo Trsta priplaval v torek zvečer. Pred tem so ga neuspešno iskali na hrvaški, slovenski in italijanski strani.
 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta