Soboško jezero: Druga utopitev v 18 dneh

Andrej Bedek, Vestnik
29.07.2020 16:34
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Soboško jezero
Jure Zauneker

Preživljanje prostega časa v priljubljenem naravnem kopališču Soboško jezero se je danes končalo tragično za enega od obiskovalcev, po naših podatkih starega 48 let, iz okolice Murske Sobote. S Policijske uprave (PU) Murska Sobota so sporočili, da so bili okoli 11.30 obveščeni, da se je v "Soboškem jezeru" nekdo utapljal, da je bil potegnjen iz vode in da ga oživljajo. Policisti so opravili ogled kraja in zbrali obvestila. Ugotovljeno je bilo, da se je med kopanjem v gramoznici utopil 48-letni moški. Zdravnik je na kraju potrdil smrt. Tuja krivda ni bila ugotovljena. Policisti bodo o ugotovitvah s poročilom obvestili pristojno državno tožilstvo. Utopitev se je po naših podatkih zgodila na delu jezera, ki meji na naselje Rakičan.
Gre za drugo utopitev v 18 dneh, po tem ko je 11. julija med kopanjem v jezeru srce izdalo 45-letnega kopalca iz Pesnice.
Do 11. julija v zadnjih treh letih v urejenih in tudi neurejenih kopališčih v Pomurju nihče ni izgubil življenja, zdaj sta v manj kot treh tednih umrla dva človeka. V bazenih je po podatkih PU Murska Sobota od leta 2005 do danes umrl en človek, na drugih vodnih površinah, kot so potoki, reke in gramoznice, pa je skupaj z včerajšnjo žrtvijo umrlo devet ljudi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta