Triletna zaporna kazen: Na splitski plaži zaradi 300 evrov z nožem zabodel turista v prsi

M.R.
02.02.2024 09:33

Dalmatinski portal poroča o sodbi hrvaškemu državljanu, ki je kradel na plaži, nato pa ga je francoski oškodovanec s prijatelji dohitel. Enega med njimi je tat zabodel z nožem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Plaža Bačvice v Splitu
Profimedia

27-letni Splitčan Valentino J. je bil v četrtek obsojen na triletno zaporno kazen zaradi poskusa uboja. Julija 2019 je namreč na splitski plaži Bačvice z nožem v prsi zabodel francoskega turista, ki ga je ujel po tem, ko je njegovemu prijatelju ukradel denarnico.

Sodišče je ocenilo, da je obsojeni prekoračil mejo potrebne samoobrambe. Francoskim turistom je Valentino ukradel denarnico, ko so se kopali v morju. Francozi so to opazili, stekli za njim in ga ujeli. Eden ga je udaril s pestjo, drugi pa z glavo v glavo. Valentino je, da bi se obranil in tudi zadržal ukradeni plen, izvlekel nož in Francozu na prsnem košu prizadejal vbodno rano, dolgo dva in pol centimetra. 

Poškodovanega Francoza so nato prepeljali v splitski klinični center, kjer so mu ob hitrem posredovanju rešili življenje. Kasneje se je izkazalo, da je hrvaški storilec Francoza skoraj usodno poškodoval zaradi 300 evrov. S kraja je pobegnil, a ga je policija izsledila in prijela. Izdale so ga tetovaže, poročajo hrvaški mediji. 

Poleg tega mu je sodišče ukazalo tudi obvezno zdravljenje odvisnosti od drog, ob tem pa se bo moral tudi redno javljati policiji. Policija ga je obravnavala že pred tem dejanjem. Odslužil je 10-mesečno kazen zaradi napada na policista, bil je pa tudi kaznovan zaradi kršitev javnega reda in miru, nasilja v družini in zaradi mamil.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta