V bloku v Mariboru pogorelo stanovanje, stanovalce so evakuirali, gasilci so življenje rešili tudi mački

M.R.
05.09.2024 09:56

Včeraj okoli 21. ure je zagorelo v stanovanjskem bloku na Lackovi cesti v Mariboru. Eno stanovanje je popolnoma zgorelo, ogenj pa se je razširil še na drugo stanovanje, ki je delno zgorelo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Posledice požara so vidne tudi na hodniku bloka. 
Andrej Petelinšek

Zaradi požara so bila poškodovana tudi druga stanovanja, po nestrokovni oceni pa je skupaj nastalo za približno 150 tisoč evrov škode, so sporočili z mariborske policijske uprave. 

Policija je evakuirala stanovalce bloka, nekaterim so morali reševalci nuditi zdravniško pomoč, šest so jih tudi odpeljali v bolnišnico. Danes policija nadaljuje z ugotavljanjem vzroka požara.

Andrej Petelinšek

 V požaru so posredovali poklicni gasilci Gasilske brigade Maribor in prostovoljni gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Radvanje, ki so na profilu društva na Facebooku objavili, da so gasilci iz objekta uspešno rešili mačko, ki ni kazala znakov življenja. Poklicni gasilec ji je nudil prvo pomoč tudi s kisikom in ji rešil življenje. Gasilci so po uspešni intervenciji celoten blok tudi prezračili, ga pregledali s termovizijsko kamero in preverili vsebnost nevarnih plinov. O vzroku za požar gasilci ne morejo pojasniti ničesar, saj je preiskava požara v domeni policije, ki primer še preiskuje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta