V Mariboru pri železniškem mostu našli še eno neeksplodirano bombo

D.Ži
27.10.2019 19:00

To je že druga najdba neeksplodiranega ubojnega sredstva v dveh dneh.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mom

V Mariboru so danes popoldne delavci med rekonstrukcijskimi deli na železniških tirih v neposredni bližini železniškega mostu ter glavne avtobusne in železniške postaje, med Mlinsko in Plinarniško ulico, naleteli na še eno neeksplodirano ubojno sredstvo, sporočajo z mestne občine. Obveščene in aktivirane so bile vse pristojne službe, natančna identifikacija še poteka. Po prvih ocenah strokovnjakov enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi gre za letalsko bombo. Kraj najdbe in širše območje okoli njega je policija takoj zavarovala, nepooblaščenim vstop v bližino najdišča ni dovoljen. To je druga najdba neeksplodiranega ubojnega sredstva  v dveh dneh; včeraj so delavci ob Titovi cesti, za nakupovalnim središčem Europark, med kopanjem gradbene jame za nov trgovsko-poslovni objekt našli 250-kilogramsko ameriško letalsko bombo z dvema mehanskima vžigalnikoma.
"Župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič je v stalnem stiku s strokovnimi sodelavci na terenu. Jutri, v ponedeljek, se bodo na operativnem sestanku srečali predstavniki intervencijskih služb, občine in vseh poslovnih subjektov, ki morajo biti vključeni v oblikovanje ukrepov glede obeh najdenih ubojnih sredstev," še pravijo na občini.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta