Vključili specialce: Mlajšemu Grosupeljčanu zasegli revolver, dve pištoli, devet pušk, strelivo. Začelo se je na Viču

Va
06.07.2023 13:02

Šestindvajsetletnik jim je prvi dan pobegnil. Ko so na njegovem naslovu nato opravili hišno preiskavo, je v policiste uperil orožje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Policija

Ljubljanski operativno-komunikacijski center je bil v ponedeljek nekaj pred polnočjo obveščen o sumljivi osebi v garažni hiši na območju Viča, ki naj bi bila  nekaj dni prej na tem območju uporabila strelno orožje in streljala v zrak.

Prevozil stinger, zbežal v gozd ...

Policisti so ob prihodu opazili odhajajoče osebno vozilo in ga pričeli ustavljati, 26-letni voznik pa znakov policistov ni upošteval in je s pospešeno vožnjo nadaljeval v smeri Lavrice ter naprej po glavni cesti proti Ribnici. Ker je voznik z nevarno vožnjo nadaljeval, so policisti v naselju Velike Lašče uporabili prisilno sredstvo za ustavljanje vozil stinger. Voznik ga je prevozil in je zato nekaj metrov naprej vozilo moral ustaviti, nato pa je prižganega pustil sredi vozišča in zbežal v bližnji gozd. Policisti so vozilo zavarovali, pri tem pa v notranjosti opazili dele orožja in naboje, zato so ga zapečatili in zasegli. Voznika kljub večurnemu iskanju niso izsledili.

Naslednji dan so pridobili odredbo za hišno preiskavo zaradi suma posedovanja nelegalnega orožja. Na osnovi predhodnih dejanj osebe, v vozilu videnih delov orožja in po zbiranju obvestil so upravičeno pričakovali, da je oseba oborožena in nevarna, zato so v hišno preiskavo vključili tudi policiste specialne enote policije, ki so nato včeraj pozno popoldne na območju Grosuplja vstopili v objekt in tam najprej omejili gibanje šestim osebam, nato pa locirali osumljenega, ki se je umaknil v enega izmed prostorov, ga zaklenil in pred vrata nastavil težje predmete.

Orožje v lasti družinskih članov, ena pištola nelegalna

Ko so pripadniki specialne enote policije uspeli vstopiti, je osumljeni v njih nameril strelno orožje. Policisti so mu orožje uspeli odvzeti in ga prijeti. V dogodku ni bila nobena oseba poškodovana, so pa policisti na kraj poklicali zdravstveno osebje, saj je osumljenčevo zdravstveno stanje kazalo, da potrebuje ustrezno oskrbo. Odpeljan je bil z reševalnim vozilom, nato pa zaradi zdravljenja zadržan v zdravstveni ustanovi. Reševalci so na kraju preventivno pregledali šest starejših oseb, ki so v tem času bile v preiskani hiši. 

Policisti so v hišni preiskavi ter tudi v dveh osebnih vozilih zasegli revolver, dve pištoli, devet pušk in večjo količino različnega streliva. Ena od pištol, ki jo je imel v posesti osumljeni, je nelegalna in njen izvor še preverjajo. Ostalo orožje je last dveh družinskih članov osumljenega, ki imata ustrezna dovoljenja. Ker pa osebi nista zagotovili ustrezne hrambe orožja, da dostopa ne bi imela nepooblaščena oseba, jima je bilo orožje zaseženo in bo na upravno enoto dan predlog, da se jima odvzame.

Zoper osumljenega, ki ga polciija do zdaj še ni obravnavala, bo izveden prekrškovni postopek zaradi posesti nelegalnega orožja. Vložena bo tudi kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivih dejanj nevarne vožnje v cestnem prometu (predpisana je denarna kazen ali zaporna kazen do treh let), preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi (predpisana je zaporna kazen od enega do pet let) in povzročitve splošne nevarnosti (zaporna kazen do 5 let).

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta