Voznik vzel prednost in na kraju nesreče umrl

U.P.
31.10.2018 08:47

V nesreči pri kraju Krka na Dolenjskem, ki se je zgodila zaradi nepravilnega vključevanja v promet in prehitre vožnje, sta bila udeležena osebno in kombinirano vozilo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

77-letni voznik osebnega avtomobila Opel Astra je na kraju nesreče umrl, njegova 70-letna potnica pa je utrpela lahke telesne poškodbe. Policisti so z ogledom kraja prometne nesreče, ki sta se ga udeležila tudi dežurna preiskovalna sodnica in državni tožilec, ugotovili, da je 77-letni voznik vozil po lokalni cesti Krka - Gabrovčec. Ko je pripeljal do regionalne ceste, ni spustil mimo vozil, ki vozijo po prometnem pasu, na katerega se vključuje in je brez ustavljanja zapeljal na vozišče prednostne regionalne ceste. S tem je zaprl pot 52-letnemu vozniku tovornega vozila Fiat Ducato, ki je z neprilagojeno hitrostjo pripeljal po prednostni regionalni cesti od Muljave proti Zagradcu. Zaradi tega ni mogel pravočasno ustaviti vozila pred oviro, ki bi jo glede na okoliščine lahko pričakoval, kljub zaviranju in umikanju je trčil v vozilo 77-letnika, ki je na kraju nesreče umrl.

Ni uporabljal varnostnega pasu

Policisti so pri ogledu ugotovili še, da voznik Opel Astre med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu. Zoper voznika Fiata so odredili strokovni pregled. Policisti bodo nadaljevali s preiskavo zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta