18.500 izvodov prodanega romana Bronje Žakelj

P. V.
04.01.2022 14:07

Belo se pere na devetdeset je najbolje prodajana Beletrinina knjiga vseh časov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Po romanu bo Marko Naberšnik posnel tudi film. 

Beletrina

Z Beletrine so spročili nove, rekordne številke: literarni prvenec Bronje Žakelj iz leta 2018 je osvojil slovenske bralke in bralce, ki so doslej kupili že več kot 18.500 izvodov romana.

Bronja Žakelj ob tem pravi: "Dejavnikov uspeha tega romana je zagotovo več. Gre za intimno in resnično zgodbo, ki obravnava tiste teme našega življenja, ki v vsakdanjih pogovorih v družbi, ki jo kreira spoliranost družbenih medijev, nimajo svojega prostora. S temi vprašanji se v romanu ukvarjam neklišejsko, brez patetike, moraliziranja in vzgojnih tonov, brez filtrov, brez cenzur, brez misli, kaj bodo rekli drugi. Menim, da je k uspehu pripomogel tudi minimalističen slog pisanja, s katerim sem lahko prikazala po eni strani vso brutalnost nekega trenutka, po drugi pa je omogočil pot tudi ironiji in humorju." Po romanu je načrtovano tudi snemanje filma v režiji Marka Naberšnika.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta