Beneška Mostra: Zlati lev filmu Nomadland

sta, kr
13.09.2020 15:25

Film srbskega režiserja Ivana Ikića Oaza, ki je slovenska manjšinska koprodukcija, je prejel nagrado za najboljši evropski film v sekciji Dnevi avtorjev

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Frances McDormand v filmu Nomadland
IMDb

Zlatega leva za najboljši film na 77. mednarodnem filmskem festivalu v Benetkah je dobil ameriški film Nomadland v režiji Chloe Zhao. Srebrni lev - velika nagrada žirije pa je na sobotni podelitvi nagrad pripadla mehiško-francoskemu filmu New Order v režiji mehiškega režiserja Michela Franca.
V zmagovalnem filmu letošnje Mostre režiserka Chloe Zhao pripoveduje zgodbo Fern, odigrala jo je ​Frances McDormand, ki se iz svojega obubožanega mesta v Nevadi s kombijem kot sodobna nomadinja poda po svetu.
Srebrnega leva za režijo je prejel japonski režiser Kiyoshi Kurosawa za film Wife of a Spy. Nagrado za scenarij je prejel indijski filmar Chaitanya Tamhane za film The Disciple, ki je prejel tudi nagrado mednarodnega združenja filmskih kritikov FIPRESCI.
Nagrado Coppa Volpi za najboljšo igralko je žirija namenila britanski igralki Vanessi Kirby za vlogo v filmu Pieces of Woman, ki ga je režiral Kornel Mundruczo. Za najboljšega igralca je nagrado Coppa Volpi prejel italijanski igralec Pierfrancesco Favino za film Padrenostro, ki ga je režiral Claudio Noce.
Posebno nagrado žirije je prejel ruski film Dear Comrades!, ki ga je režiral Andrej Končalovski. Posebno nagrado žirije Marcello Mastroianni za najboljšo novo mlado igralko ali igralca pa je prejel Rouhollah Zamani za vlogo v iranskem filmu Sun Children, ki ga je režiral Majid Majidi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta