Casta Catholica, Zimske urice, Razsvetljenje

mh
09.12.2019 16:40

Dinamičen zborovski konec tedna v Mariboru: v Minoritski cerkvi trije koncerti - ¡Kebataola!, Junior CS in APZ Maribor

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zimske urice 
Arhiv CS

Še vedno v Mariboru odmeva Svetovni dan zborovstva pa tudi Veseli dan kulture: dogodki - koncerti se vrstijo že od konca novembra naprej. Ob koncu preteklega tedna sta bila v Minoritski cerkvi v Mariboru kar dva oziroma trije koncertni zborovski dogodki. V soboto sta nastopila Akademski pevski zbor (APZ) Maribor pod vodstvom Tadeje Vulc in vokalna skupina Vikre Glasbene matice iz Trsta pod vodstvom dirigentke Petre Grassi s celovečernim koncertom Razsvetljenje. Na sporedu so bile med drugim tri prve izvedbe del mladih slovenskih skladateljev, ki so zmagale na natečaju APZ za skladatelje, razpisanem v tem letu.
Predsinoči, v nedeljo, sta bila na programu v Minoritih še dva koncerta, najprej Junior CS - Zimske urice, zborovodkinja je Ana Sandrin, pianistka Živa Horvat. Sledil je nastop vokalnega sestava ¡Kebataola! (nekdanjih pevk Carmine Slovenice) - Naj pojo katoliške device - Casta catholica. Tak je bil naslov koncerta srednjeveške glasbe v izvedbi ansambla ¡Kebataola! (Ana Sandrin, Jasmina Črnčič, Mojca Borko, Eva Germ) pod umetniškim vodstvom Karmine Šilec in glasbenim vodstvom Jasmine Črnčič.

APZ Maribor na koncertu Razsvetljenje 
Slavko Rajh
Casta catholica v izvedbi ansambla ¡Kebataola! 
Dejan Bulut
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta