(FOTO) Borštnikovo se je začelo! V živo in poleti

Aleš Novak, umetniški vodja FBS: "Vračamo se v utečene tirnice, delček negotovosti pa ostaja."
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Prvi festival po odprtju gledališč se je nocoj v Veliki dvorani SNG Maribor tudi uradno začel. V živo, pred občinstvom. 56. Borštnikovo srečanje bo merilo utrip teatra - po dolgem mračnem obdobju samevanja gledaliških dvoran. Kot je dejal eden od slavnostnih govorcev, ob mariborskem županu in predstavnici kulturnega ministrstva, umetniški vodja festivala Aleš Novak: "Vračamo se v utečene tirnice, delček negotovosti pa gotovo ostaja. Bo ta dolgi premor preoblikoval podobo slovenskega gledališča? Se je sploh kaj spremenilo," se je vprašal.

Borštnikovo srečanje je odprto!
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak

Borštnikovo ostaja tudi v novem terminu avtorski izbor vrhunskih gledaliških predstav, prostor za refleksijo gledališke prakse in teorije, povezovalec slovenskega gledališkega prostora in promotor gledališke ustvarjalnosti. Tudi v prihodnje bodo utrjevali mednarodno razsežnost festivala, nagrajevali najvidnejše dosežke slovenskih ustvarjalcev in vključevali nova občinstva. Vse to do prihodnje nedelje, ko bo Jette Vejrup Ostan prejela Borštnikov prstan.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta