Instalacija, ki si želi drobce vašega vsakdana

Petra Zemljič Petra Zemljič
06.11.2018 15:08

Umetnik Paul Schwer vabi Mariborčane, da sodelujejo na razstavi, ki nastaja v Studiu UGM in bo postala prostor povezovanja

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Arhitekturni pogled" na Maribor v UGM Studiu
Andrej Petelinšek

Že cel teden v UGM Studiu na Trgu Leona Štuklja "postavlja razstavo" nemški umetnik Paul Schwer. Skupaj s kustosinjo Bredo Kolar Sluga bo za Maribor pripravil posebno barvno instalacijo Okno. Schwer namreč pogosto raziskuje okolje, v katerem gostuje, tako da svoje delo - večinoma objekte iz umetnih materialov, ki jih transformira - povezuje z okoljem. Ima bogato izkušnjo razstavljanja v zelo različnih mestih od Istanbula do Düsseldorfa, vendar ga vsako mesto nagovarja z nečim drugim. Zato vabi tudi Mariborčane, naj se v dneh pred odprtjem, to bo v petek, 9. novembra, ob 19. uri, oglasijo pri njem in mu s fotografijami pomagajo sestaviti zaokrožen "arhitekturni pogled" na Maribor. Ta bo zelo poveden tudi v tem predvolilnem času, ko je veliko govora o tem, kaj in kje ohraniti, na kakšen način in tako naprej.

Paul Schwer: Že na Trgu Leona Štuklja je skoncentriranega veliko vsega.
Andrej Petelinsek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta