Kinestetični spomenik Brina na ImPulsTanz

P. V.
05.08.2021 21:01
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Brina, kinestetični spomenik
David Višnjić

Slovenski umetnici Bara Kolenc in Leja Jurišić, ustvarjalki na področju uprizoritvenih umetnosti, sta se z umetniškim delom Brina: kinestetični spomenik (Brina: A Kinaesthetic Monument), ki sta ga ustvarili skupaj z avstrijskimi umetniki Petrom Kutinom, Mathiasom Lenzem in Patrikom Lechnerjem, uvrstili v glavni program dunajskega festivala ImPulsTanz.

ImPulsTanz vsako leto poteka v avgustu na najprestižnejših dunajskih lokacijah in je eden največjih in najprepoznavnejših festivalov sodobnih uprizoritvenih umetnosti na svetu.

Brina: kinestetični spomenik, ki je nastal v produkciji Pekinpaha, bo premierno predstavljen 6. avgusta v znamenitem MUMOK-u (Museum moderner Kunst Stiftung Ludwig Wien) v Muzejski četrti. Sledili bosta še dve ponovitvi. Slovenska premiera performansa je bila 17. junija na festivalu Spider v Plečnikovem letnem gledališču v Tivoliju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta