Maribor v Ljubljani

mh
18.06.2021 14:02
Ansambli mariborskega SNG bodo nocoj nastopili na Kongresnem trgu na mednarodnem festivalu Imago Sloveniae in Poletje v stari Ljubljani
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tako je bilo predlani: Operna noč v Mestnem parku. 
Andrej Petelinšek

Navada je, da ljubljansko poletno festivalsko sezono začneta Opera in balet SNG Maribor. Z opernimi odlomki, ki jih bodo izvedli ansambli mariborskega SNG, se bo na Kongresnem trgu nocoj začel 33. mednarodni festival Imago Sloveniae in Poletje v stari Ljubljani. Gala koncert pod vodstvom dirigenta Simona Krečiča bo spomnil na lansko stoletnico začetka delovanja slovenskega glasbenega gledališča v Mariboru. Odlomke iz oper pretežno italijanske tradicije bodo izvedli Simfonični orkester SNG Maribor, Zbor Opere SNG Maribor in solisti. V spored bodo vpletli še letošnjo obletnico Josipa Ipavca z odlomkom iz njegove operete Princesa Vrtoglavka.

Operna noč v Ljubljani bo prva od štirih, ki se bodo zvrstile še 23. junija v Murski Soboti (dirigent bo Simon Robinson), 2. julija v Portorožu, v Avditoriju, in 3. julija na Ptuju, na Panorami.

Festival Imago Sloveniae, ki se povezuje s Poletjem v stari Ljubljani, bo v dobrih dveh mesecih na različnih prizoriščih ponudil okrog 30 koncertov klasične glasbe in jazza. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta