Mestna pomoč samozaposlenim ustvarjalcem

sta
20.09.2020 22:10

V sredo bo Mestna občina Maribor objavila poziv k prijavi za enkratne štipendije

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Mestna občina Maribor bo ta teden objavila javni poziv za dodelitev delovnih štipendij za samozaposlene kulturne ustvarjalce, ki so zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa utrpeli veliko škodo. Koliko denarja iz občinskega proračuna bo šlo v ta namen, še ne izdajo.
Predmet javnega poziva, ki ga bodo objavili v sredo ob 8. uri, so enkratne delovne štipendije za mariborske samozaposlene kulturne ustvarjalce na različnih področjih umetniškega ustvarjanja in so namenjene ohranjanju in razvijanju ustvarjalnih potencialov umetnic in umetnikov.
"Naš namen je, da pomagamo samozaposlenim kulturnim ustvarjalcem v naši občini, saj imajo v času ukrepov omejevanja javnih kulturnih prireditev zaradi preprečevanja širjenja okužbe covida-19 bistveno manj ali pa sploh nobenih možnosti javnega nastopanja in delovanja, s tem pa tudi možnosti ustvarjanja prihodkov," so sporočili z občine.
Javni poziv bo odprt od objave poziva do porabe sredstev, vendar najdlje do 2. novembra.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta