Moralni kapital prevoda in prevajalca

S prevajalko dr. Barbaro Pregelj, urednico Bele knjige o prevajanju 2018, in Kristino M. Pučnik, lektorico in soavtorico knjige, ki je izšla kot e-knjiga in je prosto dostopna.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na zasedanju s knjigami v Glazerjevi dvorani UKM - dr. Barbara Pregelj, urednica Bele knjige o prevajanju 2018, in dr. Simon Zupan z oddelka za prevodoslovje mariborske filozofske fakultete
UKM

Bele knjige na katerem koli področju so ponavadi dokumenti, ki opozarjajo na stanje v kaki ranljivi ali družbeno prezrti panogi, predlagajo rešitve problemov s primeri dobrih praks. Prevajanje je gotovo dejavnost, ki skupaj s tolmačenjem, lektoriranjem in jezikovnim svetovanjem potrebuje glas v javnosti, saj se z njo ukvarjajo mnogi samozaposleni, ki delajo v vse bolj prekarnih razmerah. Vsi, ki se z jezikovnimi poklici ukvarjajo, so zdaj dobili temeljno besedilo, prvo in edino v našem prostoru. Pri malokaterem dokumentu se je povezalo toliko deležnikov, društev in posameznikov ter akademska sfera.
V Univerzitetni knjižnici Maribor je bila 8. maja predstavitev Bele knjige o prevajanju 2018, izšla je v elektronski obliki in je prosto dostopna. V okviru cikla Zasedanja s knjigami so jo predstavili v UKM predstavniki in predstavnice nekaterih društev, ki so sodelovala pri njeni pripravi, ter avtorji nekaterih prispevkov - dr. Barbara Pregelj, Kristina M. Pučnik, Urška P. Černe in Polona Brumen. Voditelj je bil dr. Simon Zupan z oddelka za prevodoslovje na mariborski filozofski fakulteti.

Kristina M. Pučnik: "Z Belo knjigo o prevajanju 2018 želimo začeti konkretno oblikovati poklicne standarde tako za prevajalce kot za lektorje."
Janko Rath
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta