(NAPOVED) Krhek svet Metke Kavčič: eksperiment s PVC-folijo in sodobnimi tehnologijami tiska

P. V.
20.04.2023 05:50

Jutri, v petek, bo v lapidariju Galerije Božidar Jakac v Kostanjevici na Krki odprtje razstave del mariborske kiparke

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Metka Kavčič: Iz cikla Pohabljene sanje, 2020
Jaka Babnik

Akademska kiparka Metka Kavčič v lapidariju Galerije Božidar Jakac v Kostanjevici na Krki razstavlja najnovejša in starejša dela. V razgibanih prostorih razstavišča se, kot je pri njenih delih in postavitvah navada, sestavi zgodba. Tokrat je to zgodba o "življenju naše generacije", pravi kiparka. Generacije, ki je živela dobro, zdaj pa se začenja spraševati, kaj pušča za seboj. Tla se spodmikajo, varnost in zanesljivost sta izgubljeni, svet je krhek. Zgodbo seveda izpiše na kiparski način, transformacija se dogaja tudi na materialnem nivoju. Skozi razstavo se vleče prepoznavna kiparkina "kovinska nit", trdne materiale pa proti koncu nadomeščajo plastične mase. Kiparka je eksperimentirala s PVC-folijo in sodobnimi tehnologijami tiska.

Na odprtju razstave, ki bo jutri, v petek, ob 18. uri, bo kiparko in njeno delo predstavila kustodinja razstave Kristina T. Simončič. Razstava bo na ogled do 17. avgusta.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta