Ne-festival: Kako leta 2021 soustvarjati pravičnejšo družbo

P.V.
02.08.2021 07:00
Deveti mednarodni Ne-festival gledališča zatiranih bo letos v Gornjem Gradu med 4. in 8. avgustom
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ne-festival pod kozolcem
KUD Transformator

Letošnji Ne-festival bo zaživel bo s pomenljivim naslovom: Kako je lep zdaj ta naš svet, odprl pa ga bo Matija Solce. Vsak dan se bodo vrstile predstave v centru Gornjega Grada ali pod kozolcem na poti v Šokat. Zadnji večer bodo na ogled produkcije delavnic, ki so potekale v času festivala. Med najbolj zanimivimi in obiskanimi delavnicami bo Zakonodajno gledališče: To je zakon ali pa ne, ki jo bo vodila Avstrijka Birgit Fritz. Na delavnici se bodo ukvarjali s tematiko vode in politike. Josipa Lulić in Dinko Kreho bosta vodila delavnico Poezija zatiranih. Manjkala ne bo niti zeliščarska delavnica, ki jo bosta vodili domačinki Maja in Amanda.

Spraševali se bodo, kako v letu 2021 soustvarjati pravičnejšo družbo. Več kot leto trajajoča zdravstvena kriza je marsikateri družbeni fenomen potisnila do ekstrema - smo priče in del kolektivnega odziva in empatičnih akcij, hkrati pa tudi del tragičnih zgodb in politične samovolje, so zapisali organizatorji, KUD Transformator.

Preddogodek Ne-festivala bo mednarodni trening v gledališču zatiranih, Theatre for Living, ki bo potekal od 30. julija do 8. avgusta, udeležili pa se ga bodo posamezniki iz Slovenije, Romunije, Italije, Bolgarije, Avstrije in Nemčije.

Glavno poslanstvo društva Transformator in s tem tudi Ne-festivala sta širjenje družbeno angažiranega gledališča in ozaveščanje ljudi o družbenih problematikah.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta