Newyorški Guggenheim znova odprt oktobra

sta
15.09.2020 10:13
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Maske bodo morali ob ogledu nositi vsi obiskovalci, starejši od dveh let.
Guggenheium.org

Po sedmih mesecih od zaprtja zaradi epidemije covida-19 bo newyorški muzej Guggenheim od 3. oktobra ponovno odprt za obiskovalce, navaja portal Artdaily. Ob tem so v muzeju pripravili novi razstavi Away from the Easel: Jackson Pollock's Mural ter Knotted, Torn, Scattered: Sculpture after Abstract Expressionism.
Postavitev Away from the Easel: Jackson Pollock's Mural bo predstavila monumentalno slikarijo Jacksona Pollocka, ki jo je po naročilu leta 1943 naslikal v stanovanju Peggy Guggenheim na Manhattnu.
Druga nova razstava pa bo osredotočena na kiparstvo po abstraktnem ekspresionizmu, na ogled bodo številna dela iz 60-ih in 70-ih let minulega stoletja iz zbirke Guggenheim. Med drugim bodo razstavljeni kipi Tonyja Smitha.
Ob veljavnih ukrepih bodo sprejeli okoli 25 odstotkov manj obiskovalcev, ogled bo organiziran po enosmerni poti, vstopnice, vezane na določen datum, pa si bo treba priskrbeti preko spleta. Več vsebin, ki so obešene ob razstavnih eksponatih, bo dostopnih preko spleta, da se bodo obiskovalci od doma bolje poglobili v videne umetnine.
Pripravili bodo tudi številne digitalne vsebine, med njimi virtualne pogovore ter virtualne arhitekturne in galerijske oglede. Ob ponovnem odprtju bodo obiskovalce sprejemali zgolj od četrtka do sobote, od 11. do 18. ure, jih bodo pa razveselili tudi z možnostjo, da ob petkih in sobotah med 16. in 18. uro za vstopnico namenijo znesek po želji. Maske bodo morali ob ogledu nositi vsi obiskovalci, starejši od dveh let. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta