Nov projekt Carmine Slovenice

kr
01.09.2020 14:49

Pričetek sezone 2020/21 s pričetkom študija novega projekta endemskih pesmi finske skladateljice Tellu Turka

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vaje za novi projekt Dert 
Sintija Habjanič

Po uspešni premierni uprizoritvi glasbeno-scenskega projekta Threnos (za grlo) ameriškega skladatelja Jacoba Cooperja marca letos Carmina Slovenica te dni pričenja študij novega dela finske skladateljice Tellu Turkka: DERT- endemske pesmi. DERT odpira vprašanja o izbiri. O delu avtorica koncepta in besedil Karmina Šilec pravi, da prinaša ohlapnejši koncept mita o izbiri, ki bo "sploščil hierarhije med poetičnim in dokumentarnim, med zgodbami in spomini, zgodovino in sodobnimi raziskavami. Izvedba je zaupana 24-članskemu ansamblu Novoglasbenega gledališča Choregie.
Ob tem bo letošnjo jesen knjiga Melite Forstnerič Hajnšek Planet Carmina doživela izdajo v angleškem prevodu Irene Duša. Knjiga o dirigentki in umetniški vodji Karmini Šilec, njenem svetovno znanem zboru Carmina Slovenica, njenih izvirnih raziskovalnih pristopih v glasbi in scenskih umetnostih, ki odkriva vznemirljivo slovensko umetniško glasbeno poglavje, razpeto med domom in svetom, med globalnim in lokalnim, je v slovenščini izšla 2018., in sicer v tiskani in digitalni obliki.
Threnos (za grlo), ki je doživel le eno javno uprizoritev, tik pred prepovedjo javnih dogodkov zaradi covida-19, je maja letos doživel uspešno mednarodno premiero na Operadagen Rotterdam v digitalni različici, je tudi izšla kot nov založniški izdelek CS. Ob njem so izdali tudi CD-ploščo Pokrajine – Zima. Za prihajajočo sezono Carmina Slovenica napoveduje še nekaj založniških izdelkov, med njimi tudi prvo zvočno knjigo Institucija V. in LP-ploščo Dert. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta