Poletni orkestrski kamp Slovenskega mladinskega orkestra

kr
17.08.2023 17:00

Zaključni koncert bo 23. avgusta v okviru Ljubljana Festivala v Križankah, kjer se jim bo kot solistka pridružila nemška pevka Ute Lemper.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pred dvema letoma je Slovenski mladinski orkester na Ljubljana Festivalu nastopil s Kataleno. 
Darja Štravs Tisu

V Ljubljani se je začne poletni orkestrski kamp, ki ga organizirajo pri Slovenskem mladinskem orkestru z dirigentko Živo Ploj Peršuh. V tednu dni bodo mladi glasbeniki študirali glasbo od Berlina do Broadwaya. Zaključni koncert bo 23. avgusta v okviru Ljubljana Festivala v Križankah, kjer se jim bo kot solistka pridružila nemška pevka Ute Lemper.

Nemška diva kabareta Ute Lemper je v svoji več kot 40-letni karieri pustila neizbrisljiv pečat. Uveljavila se je kot vsestranska umetnica na gledaliških in koncertnih odrih ter v filmih, podpisala se je pod več kot 35 albumov. Debitirala je v izvirni dunajski produkciji predstave Mačke v vlogah Grizabelle in Bombalurine. Bila je nominirana tudi za nagrado grammy za zgoščenko Berlin Days/Paris Nights.

Poletni orkestrski kamp je namenjen mladim glasbenikom od 12. do 22. leta starosti, ki v tednu dni izpopolnjevanja iz glasbe in improvizacije spoznavajo še druge umetnosti, kot sta gledališče in izrazni ples.

V poletno izobraževanje sprejmejo okoli sto glasbenikov iz vse Slovenije, letos pa so se jim pridružili še mladi ukrajinski glasbeniki, ki so lani našli zatočišče v Sloveniji. Deset mest so namenili glasbenikom, katerih družine so utrpele škodo med nedavnimi poplavami.

Mladi glasbeniki od popraznične srede, ko so se zbrali, do 23. avgusta, ko bo na sporedu zaključni koncert, ustvarjajo v Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu. Z glasbo bodo potovali od Berlina do Broadwaya skupaj z eno najbolj popularnih vokalistk glasbenega gledališča, nemško šansonjerko Ute Lemper.

Udeležili se bodo lahko delavnic, kot so gledališka improvizacija, glasbena improvizacija, petje in ustvarjalni gib. Na zaključni koncert jih bodo pripravljali domači izvajalci, pedagogi in glasbeniki, ki delujejo tudi v tujini, med njimi Kristina Oberžan, Gregor Krmac, Matjaž Drevenšek in Petra Vidmar.

Slovenski mladinski orkester je nastal leta 2019 v sodelovanju z mednarodnimi in domačimi partnerji. V orkester vsako leto vabijo nove člane, ki jim omogočajo, da se seznanijo z delovanjem poklicnega glasbenika. S poletnim orkestrskim kampom jih povežejo v priložnostni simfonični orkester. Orkester je bil lani sprejet v Evropsko zvezo mladinskih nacionalnih orkestrov. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta