Predstavitev Predinovih Mongolskih peg

kr
22.09.2020 14:54

Jutri bo v mariborski Kibli predstavitev prvega romana Zorana Predina, izšel je pri Založbi Litera.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Romanopisec Zoran Predin  
Andrej Petelinsek

"Zoran Predin nikdar, ne kot pesnik ne kot pisatelj, ni hotel biti smrtno resen, in če bi moral opisati slog njegovega romana, bi rekel, da gre za žlahtno ironijo. Zapeljuje nas z opisi vzplamtele prepovedane ljubezni in besedilo prefinjeno navlaži s prepoznavno nagajivo erotičnostjo, da lahko potem na zaljubljena dekleta kot giljotino spusti turške posiljevalce, korziške letalske nesreče ali podivjane konje. Pri malokom zna biti tragičnost tako vedra, kot je pri njem." Tako je romanesknemu prvencu glasbenika na pot zapisal pisatelj Goran Vojnović. Po Sloveniji so javne predstavitve v teh dneh. Nocoj bo prva v Vodnikovi domačiji v Ljubljani, vodila jo boBojana Leskovar v navzočnosti gostov Vlada Miheljaka in Gorana Vojnovića.

Jutri, 23. septembra, ob 19. uri bo mariborska predstavitev Mongolskih peg v Kibli, Ulica kneza Koclja 9. Z Zoranom Predinom se bo pogovarjala Melita Forstnerič Hajnšek, gost večera bo Bojan Sedmak. Nagovor bo prispeval tudi urednik Litere in avtor spremne besede romana Orlando Uršič

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta