Tekmovalni začetek nocoj z Janežičem

mh
19.06.2021 06:00
Na prvo tekmovalno predstavo Sedem vprašanj o sreči se bodo obiskovalci peljali z avtobusom v Ljubljano, jutri Alice v postelji v izvedbi ljubljanske Drame v Stari dvorani SNG Maribor
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sedem vprašanj o sreči, prva tekmovalna predstava danes 
Jaka Varmuž

Sinoči se je uradno začel tekmovalni del 56. Festivala Borštnikovo srečanje, številne dejavnosti mladogledališčnikov pa potekajo že od ponedeljka - slovenske in tuje predstave, delavnice, usposabljanja, projekti. Sinoči je bilo slavnostno odprtje na odru Velike dvorane s sodobnoplesno predstavo Nomad v izvedbi belgijske skupine Eastman ter režiji in koreografiji večkrat nagrajenega koreografa in mednarodno priznanega režiserja Sidija Larbija Cherkaouija. Sledi programsko bogat vikend s prvima predstavama iz tekmovalnega programa, v katerem se bo zvrstilo osem predstav po izboru selektorja festivala Roka Bozovičarja, ki jih sicer vključuje deset. Izobčenk ljubljanske Drame in Strahov PG Kranj ne bo.

Danes se tekmovalni program začenja s predstavo Sedem vprašanj o sreči v koprodukciji Lutkovnega gledališča Ljubljana in Slovenskega mladinskega gledališča in v režiji Tomija Janežiča. Predstava bo zaradi izjemno zahtevne umestitve na več prizorišč izjemoma odigrana v Lutkovnem gledališču Ljubljana (festival organizira brezplačen prevoz iz Maribora). Za kar sedemurno gledališko potovanje so ustvarjalci kot izhodišče ustvarjalnega procesa izbrali Maeterlinckovo Modro ptico, zgodbo o arhetipskem iskanju sreče. V nedeljo se bo v Stari dvorani predstavila SNG Drama Ljubljana z Alice v postelji, prvo slovensko uprizoritvijo edine v celoti objavljene igre znamenite vsestranske ustvarjalke Susan Sontag, v režiji Doriana Šilca Petka. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta