Začeli se bodo Dunajski slavnostni tedni

P. V.
12.05.2023 05:51

Danes, v petek, se bodo začeli znameniti Dunajski slavnostni tedni. To je festival sodobnih umetnosti, ki združuje različne zvrsti, predvsem gledališke, operne in plesne prireditve.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Plakat vabi. 
Mesto Dunaj

Letošnji festival bo v petih tednih v različnih dunajskih okrožjih postregel s 36 dogodki. Slavnostna otvoritev po pred dunajsko mestno hišo. Obljubljajo preplet klasične glasbe, beatboxanja, akrobatike, poezije, šansona in še česa, spektakel je zasnoval korejsko-britanski komik in pianist Hyung-ki Joo. Na otvoritvenem dogodku bodo sodelovali številni umetniki z vsega sveta, med drugim britanski beatboxer Beardyman, avstrijska kabaretistka Nadja Maleh, kitarist Wolfgang Muthspiel in portugalska pevka Sandra Pires. Otvoritveno predstavo in projekcijo ognjemeta na mestno hišo si bo od 21.20 naprej mogoče ogledati tudi v živo na kanalih ORF 2 in 3sat.

V sklopu festivala, ki se bo zaključil 21. junija, bo organiziranih 36 dogodkov, za katere je na voljo 45.000 vstopnic. Med vrhunce štejejo predstava Pieces of a Woman madžarskega režiserja Kornéla Mundruczója, po katerem je bila posneta tudi Netflixova uspešnica, nova uprizoritev opere Lulu Albana Berga, pod katero se prvič v vlogi operne režiserke podpisuje koreografinja z Zelenortskih otokov Marlene Monteiro Freitas, ter nastopa glasbene aktivistke Moor Mother in Devontéja Hynesa, bolj znanega pod psevdonimom Blood Orange.

Za obiskovalce, ki bodo po pestrem uradnem delu festivala željni zabave v nočnih urah, bo poskrbela serija dogodkov Noči slavnostnih tednov. V klubih Porgy & Bess, Club U in Club Liaison bodo med četrtkom in nedeljo za plesne ritme skrbeli dunajski glasbeniki in DJ-ji, so sporočili iz ljubljanske Mednarodne pisarne Mesta Dunaj. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta