Zlata plaketa za življenjsko delo Zlatku Kaučiču

pv
14.01.2021 14:30
Javni skald za ljubiteljske dejavnosti je razglasil tudi dobitnike drugih priznanj, srebrne plakete prejmejo.Rosina Katz Logar in Lenart Katz, Franc Kopič, Veronika Haring in Helena Fojkar Zupančič, zlati znak pa Jerica Bukovec.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zlatko Kaučič
Robert Balen

Letošnji prejemnik zlate plakete JSKD za življenjsko delo je glasbenik Zlatko Kaučič. bobnar, tolkalec, improvizator, skladatelj in glasbeni pedagog že vrsto let izkazuje izjemne ustvarjalne dosežke v umetnosti in kulturi. Pomembno je prispeval k slovenski zakladnici jazza in k prepoznavnosti Slovenije v svetu.

V več kot štiri desetletja dolgi karieri posnel več kot 60 albumov in nastopal na najpomembnejših evropskih in svetovnih jazzovskih festivalih, pri čemer je sodeloval s številnimi znanimi glasbeniki.

"Izjemnega ustvarjalnega potenciala, ki ga izraža kot bobnar, tolkalec, improvizator in skladatelj, pa ne deli le svojim občinstvom, temveč ga predaja tudi svojim učencem, saj že skoraj 20 let vodi priznano tolkalsko šolo v Novi Gorici," so zapisali v komisiji. Nagrajenec je tudi avtor projekta Kombo, v okviru katerega talentirani mladi glasbeniki skupaj z maestrom ustvarjajo unikatno instrumentalno glasbo.

Franc Kopič
Anita Kirbiš

JSKD je poleg prejemnika zlate plakete razglasil še dobitnike štirih srebrnih plaket. Te letos prejmejo Rosina Katz Logar in Lenart Katz - kulturnika, ki skrbita predvsem za promocijo in ohranjanje slovenskega jezika in kulture na avstrijskem Koroškem, filmski ustvarjalec Franc Kopič, predsednica Kulturnega društva nemško govorečih žena Mostovi Maribor Veronika Haring in zborovska dirigentka Helena Fojkar Zupančič. Letošnja dobitnica zlatega znaka pa je zborovska dirigentka Jerica Bukovec.

Veronika Haring
Andrej Petelinsek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta