(FOTO) Cvetlični trend: Igrivost, ki prebuja radovednost

J. M.
03.01.2024 04:00

Ste ljubitelj eksperimentiranja in uživate v odkrivanju novih perspektiv? Če je tako, potem bo trend z imenom Igriva konstrukcija kot nalašč za vas.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Wilfried Overwater/Flower Council Of Holland

Za leto 2024 so pri Nizozemski cvetlični zbornici v sodelovanju z organizacijo Tuinbranche Nederland, podjetji iBulb, INretail in Bureau Nijman + Van Haaster pripravili nove cvetlične trende, ki bodo zaznamovali obdobje, v katerega stopamo.

Igriva konstrukcija je ime zadnjega od štirih trendov, ki so jih pripravili strokovnjaki cvetličarske stroke - vse trende smo tudi predstavili na spletni strani Kvadratov. Kaj so značilnosti Igrive konstrukcije?

Wilfried Overwater/Flower Council Of Holland

V interjerju

V notranjih prostorih najdemo igrive rešitve in kreativne elemente. Na primer, ogromni členi, ki ležijo na tleh kot veriga, tvorijo ekstravagantno možnost sedenja. Vsakdanji in okrasni predmeti so reinterpretirani na presenetljiv in nekonservativen način. Kombinacija izdelkov in veselih barv naredi notranjost osvežujoče optimistično.

Pri rožah, pa tudi vazah, cvetličnih loncih ali podstavkih pogosto najdemo krožne oblike. Viseče rastline pritegnejo pozornost in pogosto ustvarijo vznemirljive kontraste z okrasnimi lonci ali stensko dekoracijo.

Wilfried Overwater/Flower Council Of Holland

Na prostem

Zunaj vesele barve takoj padejo v oči. Kreativne in konstruktivne rešitve omogočajo popolnoma drugačen pogled na zunanji prostor. Ta perspektiva ponuja povsem nove vpoglede in kreativne konstrukcije se dajo še posebej poudariti z uporabo barv. Barviti, lahki predmeti, ki jih je mogoče preprosto preurediti, zagotavljajo prilagodljive, presenetljive rešitve.

Ko gre za sajenje, se eksotične rastline in pisane cvetoče rastline popolnoma ujemajo s tem trendom.

Rastline s kontrastnimi žilicami, barviti, lahki predmeti, ki jih je mogoče preprosto preurediti, zagotavljajo poživljajoče rešitve.
Wilfried Overwater/Flower Council Of Holland

Značilnosti izdelkov v tem trendu

Privlačne kreativne oblike prinašajo presenetljivo drugačen pogled na vsakodnevne ali okrasne predmete. Nenavaden oblikovalski slog je poleg privlačne barvne sheme najpomembnejši vidik tega trenda. Sami materiali igrajo manjšo vlogo. Pogosto se uporabljajo cevaste strukture iz kovine, plastike ali stekla, ki poudarjajo konstruktivni značaj tega trenda. Površine so pretežno gladke. Vzorci so precej majhni in so omejeni na črte, utore in kroge.

Wilfried Overwater/Flower Council Of Holland

Barvna paleta

Veliko vlogo pri tem trendu igrajo barve, kar ima za posledico zelo raznoliko barvno paleto. Barvna paleta vključuje svetle barve, sveže pastelne odtenke, srebrno in svetlo sivo, ki jih lahko kombinirate po mili volji.

Barvna paleta
Flower Council Of Holland

Osrednje vrednote tega trenda so: veselje, barvitost, igrivost, ustvarjalnost, izvirnost, presenetljivost, konstruktivnost, radovednost.

Wilfried Overwater/Flower Council Of Holland
Wilfried Overwater/Flower Council Of Holland
Wilfried Overwater/Flower Council Of Holland
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta