(FOTO) Kako doma poustvariti nordijski slog

J. M.
24.11.2023 05:00

Ste vedeli, da se lahko skandinavski stil pričara v stanovanju tudi s ploščicami? Pripravili smo nekaj namigov, kako ustvariti videz v priljubljenem slogu z daljnega severa.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Casalgrande Padana

V sodobnem svetu notranjega oblikovanja je skandinavski slog postal pravi sinonim za prijetnost, minimalizem in funkcionalnost. Ta priljubljeni slog, ki izvira iz držav severne Evrope, združuje udobje in praktičnost, pri čemer se osredotoča na ustvarjanje prostorov, ki so ne le estetsko privlačni, ampak tudi izjemno udobni in funkcionalni.

Hygge: srce skandinavskega sloga

Ključni element skandinavskega sloga je hygge, danski koncept, ki pomeni ustvarjanje topline, udobja in miru. Hygge je več kot le beseda; je način življenja, ki poudarja pomen sprostitve, uživanja v preprostih užitkih in ustvarjanja intimnega, sproščenega vzdušja. V skandinavskem slogu se to načelo odraža v mehkih tekstilijah, toplih svetlobah in udobnem pohištvu, ki spodbujajo sprostitev in druženje.

Casalgrande Padana

Minimalizem in naravni materiali

Skandinavski slog je znan po svoji minimalistični estetiki, ki odseva ljubezen do preprostosti in funkcionalnosti. Namesto zapletenih vzorcev in obilice dekorja, skandinavska notranja oprema stavi na čiste linije, nevtralne barve in naravne materiale, kot so les, volna in bombaž. Ta pristop ne samo da ustvarja vizualno pomirjujoče okolje, ampak tudi spodbuja trajnost in povezanost z naravo.

Casalgrande Padana

Funkcionalni bivalni prostori

Funkcionalnost je ključni vidik skandinavskega sloga. Vsak element v prostoru ima svoj namen in je skrbno izbran, da zagotavlja maksimalno udobje in praktičnost. Veliki, svetli prostori so značilni za skandinavski dizajn, ki jih odlikuje pametna razporeditev, dovolj prostora za gibanje in preprostost brez nepotrebnih predmetov. Ta pristop ustvarja občutek prostornosti in svetlobe, hkrati pa omogoča enostavno vzdrževanje in čiščenje.

Tudi ploščice so primerne za skandinavski dom

Ste vedeli, da lahko skandinavski stil pričaramo tudi s ploščicami? Ta priljubljen slog z daljnega severa ni omejen le na pohištvo in tekstilije; ploščice lahko igrajo ključno vlogo pri ustvarjanju te prefinjene in sproščene estetike. Tukaj je nekaj namigov, kako ploščice vključiti v vaš dom v skladu s skandinavskim slogom.

Casalgrande Padana


• Za skandinavski videz izberite ploščice v nevtralnih, naravnih tonih, kot so siva, bela, bež ali pastelni odtenki. Te barve odražajo svetlo in zračno okolje, ki je značilno za skandinavski dizajn.

Casalgrande Padana


• Čeprav skandinavski slog ceni minimalizem, to ne pomeni, da morajo biti vaše ploščice dolgočasne. Preprosti geometrijski vzorci ali nežne linije lahko dodajo subtilen, a učinkovit vizualni efekt. Izberite ploščice z diskretnimi vzorci ali uporabite zanimive postavitve za dodajanje karakterja prostoru.

Casalgrande Padana


• Ploščice z naravnimi teksturami, kot je imitacija lesa ali kamna, dodajo elemente narave in topline. Odlična izbira so ploščice z lesnim učinkom v vzorcu ribje kosti ali ravnem vzorcu polaganja, položene vzporedno z najkrajšo ali najdaljšo steno, odvisno od velikosti in globine prostora, ter porcelanaste ploščice z učinkom kamna ali betona v svetlih, nežnih odtenkih, ki prinašajo toplino in značaj po vsem domu.

Casalgrande Padana


• Skandinavski dizajn ceni trajnost in funkcionalnost, zato izberite ploščice, ki so trpežne in enostavne za vzdrževanje. Keramične ali porcelanske ploščice so odlična izbira, saj so odporne na madeže in obrabo ter enostavne za čiščenje.

Casalgrande Padana
Casalgrande Padana
Casalgrande Padana
Casalgrande Padana
Casalgrande Padana
Casalgrande Padana
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta