(FOTO) Retro razkošje: Sodobni dom v duhu sedemdesetih

Jasna Marin Jasna Marin
15.01.2024 04:30

Retro slog v sodobni interpretaciji združuje nostalgičen čar preteklosti z modernimi poudarki, ustvarjajoč edinstven in udoben prostor.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Juntoo

Slog iz 70. let prejšnjega stoletja, imenovan retro, je znan po svojih nekonvencionalnih vzorcih, zaobljenih oblikah in toplih barvah, ki ustvarjajo občutek domačnosti in spodbujajo družabnost.

V sodobni interpretaciji te elemente prepletamo z modernimi linijami in materiali, ohranjamo pa značilne barve, kot so gorčična rumena in terakota, ter dodajamo geometrijske vzorce. Temen les, kot sta oreh in dimljen hrast, se združuje z bogatimi tekstilijami in poudarki iz bakra, medenine in marmorja, ki dodajajo sofisticiranost.

Juntoo

Krepitev občutka skupnosti

Pohištvo z zaobljenimi linijami in mehkimi oblikami vabi k pogovorom in sproščenosti, mizne plošče z okroglimi in ovalnimi oblikami pa krepijo občutek skupnosti. Klubske mize iz marmorja in pohištvo z retro pridihom postanejo središče prostora, ki združuje funkcionalnost in nostalgično estetiko.

Juntoo

Praznovanje zgodovine

S pomočjo premišljeno izbranih kosov in barvnih shem lahko vsak prostor postane prijetno zatočišče, ki odraža osebnost in zagotavlja toplino doma. Retro slog v novi interpretaciji ni le povratek k preteklosti, ampak je tudi praznovanje zgodovine in sodobnosti, ki se prepletata v harmonično celoto.

Juntoo

Kako uprizoriti retro slog?

• Uporabite živahne barve, kot so gorčična rumena, terakota in drugi topli odtenki.
• Posezite po geometrijskih in abstraktnih vzorcih, ki se pojavljajo na tkaninah, stenskih oblogah in umetniških delih.
• Umestite v dom kak kos pohištva iz temnega lesa, kot sta oreh in dimljen hrast, ki prostoru podarja toplino in globino.
• Oplemenitite dom z elementi iz preteklih desetletij, kot so bakreni dodatki in marmorne mizne plošče, ki v prostor vnesejo eleganco in razkošje.
• Z zaobljenimi oblikami pohištva in dodatkov boste v prostor vnesli prostoru dodajo mehkobo in udobje.
• Uporabite elemente, ki spodbujajo druženje in povezanost, kot so okrogle in ovalne mize.

Juntoo


Juntoo


Juntoo


Juntoo


Juntoo


Juntoo


Juntoo
Juntoo
Juntoo

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta