Izberite pravega izvajalca sončne elektrarne

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
10.06.2024 00:00

Če imate urejeno soglasje za izgradnjo sončne elektrarne po shemi neto meritev, je smiselno čim prej izbrati izvajalca in pričeti z izvedbo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Freepik

Sončne elektrarne nam omogočajo energetsko samozadostnost ali večjo neodvisnost od tradicionalnih virov energije. S takšnim sistemom tudi nemudoma in bistveno znižamo naše stroške elektrike. Zaradi vseh prednosti ima kar nekaj prebivalcev že urejeno soglasje za izgradnjo sončne elektrarne na njihovi hiši oziroma objektu. Sedaj se morajo odločiti za izvajalca in pričeti dejansko izvedbo, da bodo elektrarne lahko priklopljene še v letošnjem letu in koristile shemo net metering. Če ste tudi sami med njimi, si preberite ključna vodila za izbiro partnerja in nemoten potek projekta, svetujejo energetski specialisti Termo Shop.

1. Ne izbirajte zgolj na podlagi cene

Odločate se za investicijo, ki bo ki bo z vami naslednjih nekaj desetletij. Poskrbite, da je vaš partner stabilno in izkušeno podjetje, ki ne le da uporablja kvalitetne materiale, temveč tudi strokovno izpelje montažo takšnega sistema. Številne informacije o podjetju lahko dobite že na spletu (bonitetno oceno, koliko let so že na trgu, število zaposlenih, reference) ali se pozanimate pri vaših prijateljih. S tem si prihranite skrbi glede kasnejših servisiranj ali pa možnosti prihodnjega stečaja ali zaprtja in s tem izgube podpore in garancij.  

2. Bodite pozorni na kvaliteto opreme

Na trgu se pojavlja oprema brez ustreznih certifikatov, včasih celo ponaredki.

Cenejši vijaki na podkonstrukciji se zrahljajo in popustijo pod težkim bremenom, kot je sneg, kar povzroči trajne poškodbe strešnikov in posledično zamakanje strehe. Ključno je torej, da si pri investiciji izberete partnerja, ki mu lahko zaupate – da bosta tako storitev kot uporabljena oprema dosegali najvišjo kakovost.

Freepik

3. Pomembna je tudi ostala ponudba partnerja

Vaš izvajalec sončne elektrarne naj bo vaš dolgoročni partner za energetsko učinkovitost, ki vam ponuja več sistemov, ki jih boste skozi naslednja leta lahko v vaš dom dodajali.

Dejstvo je tudi, da vse več sistemov in naprav v našem domu upravlja elektrika, vse več vozimo na elektriko in vsako leto dodajamo v gospodinjstvo nove in nove porabnike. Bolj so vsi ti energetsko učinkoviti, bolj celostno učinkovit je vaš celoten energetski sistem doma in nižji so vaši stroški energije.  

4. Ne odlašajte z izvedbo - na priklop sončne elektrarne boste lahko čakali tudi dva meseca 

Kar 35.000 gospodinjstev z odobritvijo za namestitev sončne elektrarne po shemi neto meritev projekta še ni začelo. V celem letu 2023 je bilo nameščenih 18.000 sončnih elektrarn. Ker morajo biti vse elektrarne po sistemu neto meritev priklopljene do 31. 12. 2024, se konec leta obeta povečana kapaciteta montaž in zasedenost ekip. Izognite se čakalnim vrstam in preprečite, da bi zamudili rok. Pokličite Termo Shop na 080 88 33 ali pišite na info@termoshop.si in uredili bomo vse potrebno.

Freepik

Zakaj na pot energetske prenove s podjetjem Termo Shop?

Ne glede na to, kdo je bil izvajalec, ki vam je pomagal izpolniti soglasje za priključitev, izbira izvajalca vaše sončne elektrarne ostaja odprta do potrditve končne ponudbe. V naši aktualni ponudbi so za vašo sončno elektrarno sedaj na voljo močnejši, 440 W paneli, podaljšana garancija na 25 let in akcijske cene.  Za investicijo so vam preko Borzena na voljo tudi nepovratna sredstva.

V Termo Shopu energetske prenove izvajamo že 30 let. Imamo bonitetno oceno AAA, montirali smo že več kot 40 MW sončnih elektrarn in zaupa nam več kot 3.000 zadovoljnih strank.

Pri svojem delu uporabljamo le najboljšo opremo, komponente, materiale in tehnologije. Sodelujemo z vodilnimi proizvajalci, kot sta SolarEdge in slovensko podjetje ENSET, ki izdeluje kovane kljuke za podkonstrukcijo s 40 % manjšim upogibom kot navadne kljuke, s čimer zagotavljamo, da so nameščene rešitve varne za dolgoročno uporabo.

Sonce ne čaka!

Termo Shop

080 88 33

info@termoshop.si

www.termoshop.si

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.