(75 LET VEČERA) Uredništvo na najvišjih obratih: Kako smo med karanteno pomagali našim bralcem

Blaž Petkovič Blaž Petkovič
09.05.2020 06:00

Ob koncu marca, ko je že veljal vladni odlok o prepovedi gibanja zunaj občine stalnega ali začasnega prebivališča zaradi epidemije novega koronavirusa, so se številni državljani čez noč znašli v položaju, ko niso vedeli natančno, kaj jim je dovoljeno in kaj je prepovedano. Konkretnih pojasnil od uradnih oblasti v tistem trenutku niso prejeli. Da bi jim priskočili na pomoč, smo v spletnem uredništvu Večera naše bralke in bralce pozvali, naj nam pošljejo svoja vprašanja glede odloka, na katera smo skušali nemudoma pridobiti odgovore, tudi tako da smo jih posredovali vladnemu uradu za komuniciranje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Ali grem lahko k staršem v drugo občino na podeželje po domače pridelke? Ali se lahko odpeljem v drugo občino oskrbet staro gospo, ki nima nikogar, in ali za to potrebujem potrdilo? Na vikendu mi je počila cev od kanalizacije, grem lahko tja za dva dni, popravim in se vrnem? To je le nekaj vprašanj, ki smo jih prejeli na naš elektronski naslov že v prvih minutah od objave poziva, ki smo ga seveda širili tudi na družbenih omrežjih, kot sta facebook in twitter, kjer je dvosmerna komunikacija z bralstvom bistvena.

Andrej Petelinšek
Žana Vertačnik in Uroš Esih v državnem zboru
Robert Balen
Delo Tiskarna
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta