Bazen v Slovenski Bistrici služi svojemu namenu: Na dan imajo okoli 200 kopalcev

Tomaž Ajd Tomaž Ajd
28.08.2020 05:00

Obnovljeno mestno kopališče v Slovenski Bistrici je doseglo namen, k čemur je veliko prispevala tudi odločitev, da je letos kopanje za vse občane brezplačno. Obisk je namreč zelo dober, vsak dan je okoli 200 kopalcev, ljudje prihajajo tudi ob slabšem vremenu. Za to soboto pripravljajo zaključno prireditev, in kot pravijo organizatorji, se obeta pestro dogajanje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Utrinek z jutranjega plavanja v Slovenski Bistrici
Tomaž Ajd

Prve dni po odprtju bazena je bilo kopalcev zelo veliko, zato so morali zaradi novega koronavirusa sistem kopanja prilagoditi, kopališče tudi redno razkužujejo. Odpiralni čas so razdelili na štiri dele, na jutranje plavanje od 8. do 10. ure, na kopanje od 11. ure do 14.30, na kopanje od 15.30 in 19. ure in na večerno plavanje od 20. do 22. ure. Tako lahko bazen dnevno uporablja več kopalcev. "Z letošnjo sezono smo zelo zadovoljni. Najbolj pomembno je, da nam je uspelo obnoviti bazen. Kopališče je zdaj zares moderno, ima vse, kar mora imeti. Brezplačno kopanje je tudi naložba za naslednje leto. Ljudje so spoznali, da se lahko kopajo tudi v Slovenski Bistrici. Predvsem jutranje kopanje je pritegnilo veliko rekreativcev," zadovoljno ugotavlja Marjan Štimec, direktor Javnega zavoda za šport Slovenska Bistrica.
Tudi na sobotnem celodnevnem dogodku pričakujejo precej ljudi. "Pripravili bomo otroško napihljivo animacijo. Otroci in odrasli se bodo lahko preizkusili v dirki po vodi z zorbing žogami. Na voljo bodo akcijske cene pijač, poskrbeli bomo za grill party, ves dan bo z nami DJ. Kar pa je najbolj pomembno, v sodelovanju z Gojazdovo šolo plavanja pripravljamo dobrodelni maraton plavanja. Z vsako preplavano dolžino bomo zbirali sredstva za otroke s posebnimi potrebami in odrasle plavalce, ki potrebujejo dodatno pomoč," napoveduje Aljaž Pristovnik, najemnik gostinskega lokala Pool bar. In kako je mladi podjetnik zadovoljen z letošnjo sezono? "Kljub koronavirusu in nekaterim vremenskim nevšečnostim je bila sezona odlična. Upam, da bo tako tudi septembra in naslednje leto, ko bomo zagotovili dodatno ponudbo," odgovarja Pristovnik.

Kopanje do 20. septembra

Kopalno sezono na slovenjebistriškem bazenu bodo, če bo vreme ugodno, zaključili 20. septembra. V nekaterih osnovnih šolah so tudi izrazili željo, da bi na bazenu organizirali tečaj plavanja, kar pa je po besedah Marjana Štimca težko izvedljivo, saj je voda pregloboka. Poleg tega nameravajo izvesti medobčinsko šolsko prvenstvo v plavanju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta