Častna občanka Maribora bo bivša županja Magdalena Tovornik

Igor Selan Igor Selan
31.08.2020 14:29

Tovornikova bo najvišje priznanje mariborske občine prejela v znak zahvale in spoštovanja za življenjsko delo, posebej pa za osebni prispevek k prepoznavnosti in ugledu Maribora doma in v mednarodnem prostoru

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Magdalena Tovornik je bila zmagovalka prvih večstrankarskih županskih volitev v Mariboru.
Ziga Zivulovic Jr.

Dobitnica najvišjega priznanja mariborske občine, naziva častni občan Mestne občine Maribor, bo letos nekdanja mariborska predsednica skupščine občine Maribor Magdalena Tovornik. Kot zapiše komisija za priznanja in nagrade, bo Tovornikova, rojena leta 1945 na Primorskem, naziv častna občanka dobila v znak zahvale in spoštovanja za življenjsko delo, za dejanja v dobro Maribora in Slovenije, posebej pa za osebni prispevek njenega dela k prepoznavnosti in ugledu mesta Maribor doma in v mednarodnem prostoru. "S svojo predanostjo, vztrajnostjo in vizionarskim delovanjem je pomembno zaznamovala obdobja in prostore, v katerih je delovala. S svojo širino in srčnostjo je znala prepoznati ustvarjalni naboj in moč ljudi okoli sebe. Maribor je v vseh svojih vlogah in položajih postavljala v ospredje, ga umeščala na zemljevid evropskih in svetovnih mest," še piše v obrazložitvi komisije. "To pa je presenečenje, nisem vedela niti, da sem v postopku. Tega torej res nisem pričakovala, je pa lepo, da je tudi 30 let od mojega imenovanja za predsednico skupščine ostal nek pozitiven vtis," se je na novico odzvala Tovornikova.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta