Dijaki v Mariboru o iskrenosti v družbi, medsebojnih odnosih in delovnem okolju

M.D.
17.10.2019 10:52

Dijaška skupnost Maribor organizira 4. Konferenco mariborskih dijakov, na kateri bo osrednja tema posvečena sprejemanju okolja in iskrenosti v vsakdanjem življenju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Dijaška skupnost Maribor (DSM), ki deluje pod okriljem Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM), bo v petek, 18. oktobra v prostorih Vetrinjskega dvora izvedla "Konferenco mariborskih dijakov - #Iskreni".
Dogodek je namenjen slovenskim srednješolcem, na že četrti izvedbi pa bo osrednja tema namenjena spoznavanju vsakodnevnih tabujev in zanikanj.
Na dogodku bodo lahko dijaki sodelovali v številnih zanimivih in koristnih predavanjih ter delavnicah: Motivacijsko predavanje, coaching, karierna orientacija, kratki poslovni sestanki, medkulturno povezovanje, mreženje, študij v Sloveniji, študij v tujini, Erasmus+ povezave, konferenco pa bodo zaključili s simulacijo intervjujev s fakultetami.
Na konferencah pričakujejo okoli 50 dijakov iz vseh mariborskih srednjih šol. Skozi dan se bodo dijakom predstavila znana slovenska “youtuberka” in “instragramerka" Nika ErčuljPetra Greiner iz Zavoda 13, Anita Hrast z Inštituta za razvoj družbene odgovornosti IRDO in Lucija Karnelutti, predsednica Dijaške organizacije Slovenije. 
Gašper Cvetič, vodja konference in Dijaške skupnosti Maribor ter dijak II. Gimnazije Maribor o tokratni izvedbi konference: “Za razliko od preteklih let smo se odločili, da se oddaljimo od osnovne tematike, ki smo jo obravnavali v preteklosti - karierne orientacije in sveta podjetništva. Odločili smo se, da v ospredje postavimo to, kar vsak dan znova ignoriramo ter preziramo - iskrenost. Iskrenost v odnosih, v delovnem okolju in družbi ter izražanju takrat, ko pomoč najbolj potrebujemo. Zato, ker bo časa za iskanje in spreminjanje kariernih ciljev v naših življenjih še na pretek, vlak z vstopnico iskrenosti pa nam bo vsak čas odpeljal. Naša dolžnost je, da to spremenimo.” 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta