Do svežega šopka le z nekaj kliki

Igor Selan Igor Selan
25.02.2019 18:29

Mlada Mariborčana, sicer bibliotekar in medijski komunikolog, sta se brez izkušenj podala na področje cvetličarstva in že po nekaj mesecih beležita viden uspeh.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aljaž Sahornik in Jakob Ferčec sta lastnika spletne cvetličarne Sopek.si.
Andrej Petelinšek

Rože so eno od tistih daril, s katerim pri ženskah praktično ni mogoče zgrešiti. Pred vrati je 8. marec in marsikdo bo vesel možnosti, da mu za naročilo šopka ne bo treba fizično v cvetličarno, ampak bo to lahko storil od koderkoli zgolj z nekaj kliki. V Sloveniji je le šest ponudnikov, ki šopke dostavljajo po vsej državi, eden od teh pa je tudi miklavško podjetje Sopek.si, ki si je, čeprav je na trg stopilo šele sredi preteklega leta, že prislužilo najboljšo oceno na testu Zveze potrošnikov Slovenije glede razmerja med ceno in kakovostjo cvetja.

Ključna je kakovost cvetja

"Tega sva res vesela, ker je kakovost cvetja najina največja prioriteta. Trudiva se namreč, da ga ne kupujeva na nizozemski borzi ali v Ekvadorju, od koder prihaja večina cvetja, ampak neposredno iz industrijskega gojišča v Avstriji, tako da včasih dobiva rože še tisti dan, ko so jih odrezali. Takšno cvetje seveda traja dosti dlje in tudi videti je bistveno lepše in sveže," pove Jakob Ferčec, skupaj z Aljažem Sahornikom lastnik spletne cvetličarne.

Jakob Ferčec in Aljaž Sahornik
Andrej Petelinšek

Polovico cvetja prodata v Ljubljano

Kot priznata, še lani v tem času o rožah in cvetju nista vedela praktično ničesar, zato pa toliko več o spletu. "Prav poznavanje interneta je bilo ključ do uspeha, saj sva na začetku v zagon podjetja vložila predvsem delo in ne toliko kapitala. To je tudi razlog, da je nakup na najini spletni strani zelo poenostavljen, kar velja tudi za celotno uporabniško izkušnjo. Če tega znanja ne bi bilo, bi bil zagonski strošek podjetja bistveno večji. Je pa, glede na to, da šopke pripravljava sama, na začetku nekaj težav seveda bilo, a sva jih, tudi s pomočjo profesionalne cvetličarke, uspešno premagala," se nasmeji Sahornik.
Pri Sopek.si si je tudi zato mogoče naročiti predvsem enostavne šopke. "Je pa res, da si večina, kar 75 odstotkov ljudi, želi prav takšne, to je trenutno tudi trend. Ko se bo ta spremenil, pa bova tudi midva usvojila že toliko znanja, da to ne bo problem," je optimističen Ferčec.

Ko prejemnik odpre paket, je cvetje videti, kot bi pravkar popolnoma svežega kupil v cvetličarni, pravita Aljaž Sahornik in Jakob Ferčec.
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta