Fištravec v pismu Arsenoviču: "Mesto vam prepuščam v dobri kondiciji"

A.L.
03.12.2018 07:16

"Če boste z meščani sodelovali tako dobro, kot sva midva sodelovala v mandatu, ki se zaključuje, boste čez štiri leta zagotovo dobili še eno priložnost," Arsenoviču sporoča Fištravec.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinsek

Maribor je v drugem krogu lokalnih volitev dobil novega župana, ki je, s 57,90 odstotki, postal Aleksander Saša Aresenovič. Novemu županu, ki je v bitki za županski stolček premagal Franca kanglerja, je čestital tudi dosedanji župan Maribora Andrej Fištravec. Ta je svoj zapis na Facebooku začel z besedami: "Čestitke Saša Arsenovič, novi župan Maribora!" Kot je zapisal Fištravec, so občani Maribora Arsenoviču včeraj zaupali veliko čast in odgovornost - vodenje najlepšega mesta v Sloveniji.

Želi, da zaupanje občanov vzame zelo resno in odgovorno

"Mesta, ki je skozi svojo zgodovino večkrat pokazalo, da je veliko več kot le drugo največje mesto naše države in da si v Sloveniji zasluži posebno pozornost. Želim vam, da veliko zaupanje občanov vzamete zelo resno in odgovorno. Pred vami je veliko dela. Veliko projektov, ki smo jih skupaj z ekipo pripravili v mojem mandatu in bolj ali manj le še čakajo na prijavo na razpise za evropska sredstva preko Celostnih teritorialnih naložb (CTN). Gre za celovito prenovo Lenta, obnovo Mestnega parka, obnovo Rotovškega trga, izgradnjo Dravske kolesarske poti in kolesarskih poti med MČ in KS, sistema Park&Ride in Bike&Ride, ureditev Parka ob Pekrskem potoku, Koroške ceste, Vojašniškega trga in še nekaterih drugih projektov. Pod Južno in Severno tribuno Ljudskega vrta potekajo gradbena dela že nekaj časa, prihodnje leto sledi še prenova Zahodne tribune. Tudi izgradnja novega Skate parka v Novi vasi je že v teku. Za zagon sistema delitve koles (Bike Sharing, podobno kot je v Ljubljani sistem BicikeLJ) je pripravljeno vse potrebno, le mestni svet še mora dati potrditev."

"Maribor vam je dal priložnost"

Fištravec je Arsenoviču sporočil, da mu Mestno občino Maribor prepušča v dobri kondiciji, "očiščeno velikih bremen iz preteklosti in v obdobju, ko bo prihodkovna stran proračunov višja kot je bila doslej".
"Po konstitutiranju mestnega sveta in njegovih delovnih teles vas čaka priprava najpomembnejšega občinskega akta - proračuna. Prej kot bo sprejet, bolje bo za Maribor. Seveda pa je še pomembneje, da bo primerno uravnotežen in vsebinsko usklajen tako dobro, da bo sprejet na mestnem svetu. Zagotavljam vam, da bo naša lista v mestnem svetu konstruktivno sodelovala pri sprejemanju proračuna, kakor tudi pri sprejemanju vseh drugih aktov, pomembnih za prihodnost našega mesta.
Maribor vam je danes dal veliko priložnost. Če boste z meščani sodelovali tako dobro, kot sva midva sodelovala v mandatu, ki se zaključuje, boste čez štiri leta zagotovo dobili še eno priložnost
," je zaključil Fištravec in novemu mariborskemu županu zaželel vse dobro.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta