(FOTO) "Delo smo pogosto opravljali v mejno sprejemljivih pogojih." Travmatologija v UKC Maribor v novih prostorih

Jana Juvan Jana Juvan
10.11.2023 11:16

Tri leta so delali v "milo rečeno mejno sprejemljivih pogojih". Odslej imajo spet nove, sodobno opremljene, v neposredni bližini, kjer so bili že nekoč - v pritličju kirurške stolpnice

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Otvoritev novega travmatološkega oddelka: Vojko Flis, Nataša Marčun Varda, Igor Movrin 
Ukc Maribor

V pritličju kirurške stolpnice UKC Maribor so danes prerezali trak pred prenovljenim oddelkom za travmatologijo, ki je zadnja tri leta deloval na različnih lokacijah znotraj UKC. "Pred tremi leti, ko je bila potrebna širitev urgentnega centra, smo se bili primorani seliti iz udobnih in sodobno opremljenih travmatoloških ambulant tukaj v neposredni bližini. Nato smo se v teh treh letih selili na tri različne začasne lokacije. Milo rečeno, delo smo pogosto opravljali v mejno sprejemljivih pogojih. Našim bolnikom, ne samo s svojim odnosom in strokovnostjo, tudi s tem, kje in v kako opremljenih prostorih jih obravnavamo, kažemo, da nam je za njih resnično mar. Zato se zahvaljujem vsem na oddelku, ki so v teh letih pokazali veliko mero razumevanja, potrpežljivosti in strpnosti. V novih prostorih pa vam želim, da delo še naprej z veseljem in dobro opravljate," je ob otvoritvi novih prostorov povedal organizacijski vodja klinike za kirurgijo Igor Movrin

Predolgo in prepočasi

Za potrpežljivost se jim je zahvalil tudi vršilec dolžnosti direktorja UKC Maribor, Vojko Flis. "To, kako ste se selili in v kakšnih pogojih ste delali, je bilo izjemno dolgo obdobje, predolgo. Pandemija je povsod pustila resne in hude posledice. Ne zgolj na duševnem zdravju. Obdobje pandemije je bilo dolgo in seliti so se morali številni oddelki. V postpandemičnem obdobju pa so se stvari prepočasi odvijale, zato sem izjemno vesel, da smo končali obnovo travmatoloških ambulant in lahko na tej osnovi nadaljujemo tudi obnovo kirurške stolpnice in drugih oddelkov," je povedal.   

Prenovljen oddelek za travmatologijo
Ukc Maribor
Prenovljen oddelek za travmatologijo
Ukc Maribor

Strokovna direktorica UKC Maribor Nataša Marčun Varda pa je kot izredno pomemben projekt omenila vzpostavitev nove kardiokirurške intenzivne terapije in izrazila upanje, da bodo na kirurški kliniki našli konsenz in z njim začeli čim prej. Pri tem se je nanašala na različne ideje glede začasne selitve oddelka za infekcijsko intenzivno terapijo. Povedala je, da naj bi ga želeli seliti prav na tretjo etažo kirurške stolpnice, kjer je nazadnje začasno deloval travmatološki oddelek. Prav tam pa naj bi zrasla tudi nova kardiokirurška intenzivna enota, kar pa se v primeru te selitve infekcijske intenzivne enote ne bo zgodilo. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta